Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

A pizsamás vállalkozó

2012.06.10. 21:28 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Már fent is van a neten at 5 részes beszélgetés felvétele 3 kamerával... Kérdésem, melyiket tartsam meg, melyik felesleges?

Zsuzsa főként a Bonaoo-tól való távozásáról beszélt. Már napokkal ezelőtt ezt a levelet irtam (junius 6-án) Peter Lexandernek, a Botanoo tulajdonosának:

Dear Peter, As the Editor of NetSzemle.hu a site broadcasting online TV and video about the MLM industry, I want to create an interview w. you, if you do not mind, by skype video. Please reply if you are ready to go! :) Jozsef

Várom a válaszát!

22 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr44577510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FazekasLaci 2012.06.11. 08:17:21

Gratulálok az interjúhoz. A Botanooval az alapvető bibi (amit Zsuzsa sem említett), hogy nem fogsz tudni eladni karbon kreditet a piaci ár tízszereséért ! (Avagy: nem tudsz vásárolni a piaci ár tizedéért.)
Mert kb. ekkora árrés kellene, hogy kijöjjön belőle az összes jutalék.
Innentől kezdve a tagok csak egymás pénzét (helyesebben; az utánuk belépők pénzét) kapják meg.

NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok 2012.06.12. 06:16:52

Köszönöm. Kiváncsi vagyok Peter L. reagál-e valamit Zsuzsa interjúra...

anula2 2012.06.12. 06:49:49

@NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok: Eddig sem reagált soha semmire. Érdemben.
Valahogy elmaradtak a sajtó-helyreigazítások is, meg a jogi utak a tavaszi cikkek után.

NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok 2012.06.12. 16:46:19

Anula2! Ha igy volt, elnézést, igyekszem a legjobb tudásom szerint válaszolni!
Milyen sajtó helyreigazitásokról és "jogi utakról" tetszik beszélni? Nem értem...

NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok 2012.06.12. 17:09:14

Anula2, sz9rnyű gyanum támadt, talán nem is nekem, hanem Pernek cimezted, hogy soha semmire nem válaszolt, stb.,?

WildBear 2012.06.12. 19:00:58

@NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok: Természetesen nem Neked címezte, hanem Peter Alexandernek. Mi már évek óta követjük ennek a piramisjátéknak a szárba szökkenését, virágzását, majd most a bedőlését. Amikor megjelentek a cikkek, hogy mi is ez valójában (HVG, Figyelő, Világgazdaság, stb.) nagyban ment a Botanoo részéről, hogy hű, majd milyen helyreigazítás lesz ebből... természetesen nem lett. Semmilyen érdemi kérdésre nem válaszoltak.

anula2 2012.06.13. 07:46:14

Elnézést, kedves Jóska, természetesen nem neked (tegeződjünk, javaslom) címeztem. Örülök a videoriportjaidnak, kíváncsian várom Rampasek reagálását is. És azt hiszem, nem csak én, hanem az a sok-sok ember várja a reagálást, aki várja a pénzét, várja, hogy a kreditek a számlájára kerüljenek, ami képtelenség, várja, hogyha nem is kerülnek a számlájára, de a cég által az ő nevére "írt" krediteket a CC Denmark eladja, vagy ha nem cserélte be kreditre a junitjait, akkor a junitokat vegye meg valaki...szóval vár...

J_O_L_A_N 2012.06.14. 10:20:11

röviden a lényeg:
A cég a cikkekre, "támadásokra" egyetlenegyszer reagált,
www.alon.hu/botanoo-reloaded-nyilatkozott-ceg-es-pszaf
azóta az égvilágon semmit. Illetve egy videó felkerült amiben Lexander félrebeszél és ködösít,
www.youtube.com/watch?v=YnhPOvqYDg0
és ki nem mondottan de Bak Zsuzsára keni az egész médiatámadást. Az az elképesztő, hogy az elbutított hívők ezt is bevették, mint ahogy minden mást eddig. Próbálják folyamatosan bemagyarázni, hogy a médiatámadások mind hazugságokon alapulnak, és egy ember áll mind mögött, akik meg kommentekben kritizálnak, nem értenek hozzá. A kérdések, amik közül néhányat Bak Zsuzsa is feltett, mi is feltettük különböző fórumokon egyből a cég indulása után. (engem még 2010 decemberben akartak beszervezni, egyből megláttam hogy átverés, azóta harcolok ellenük) Ezekre a kérdésekre, aggályokra nem érkezett válasz, a történések mind minket igazoltak.
magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/visszaeltek-a-varos-nevevel-80022
Ezt például meg lehetne kérdezni a Rampasektől.
Meg hogy ki fog ennyiért kreditet venni, eddig nem vett senki, Tatabánya sem.
mc.markit.com/br-reg/public/index.jsp?q=cc%20denm&s=cr
Egyedül a legutolsó tétel lehet külsősnek eladás, de esélyes hogy az is belső nyugdíjazás volt. A többi tétel 10 db CC tagi kötelező nyugdíjazás, ami a 2012-es kompenzációs terv értelmében a belépési csomagok része, (fejenként 100 EURO értékben). A www.ourclimate.com/ mint kredit értékesítésre létrehozott platform valójában egy webáruház, ahol felesleges kütyüket lehet venni jó drágán (akárcsak az xtanoo.com és ytanoo.com mely szintén webáruházként működött régebben), ez az a legális tevékenység, ami miatt Dániában a céget nem piszkálják. A piramisjáték részét Dánián kívül művelik. Az ourclimate kereskedési platformjának indítását egy éve halogatják, különböző technikai okokra hivatkozva, de nyilvánvalóan hazugság.

anula2 2012.06.15. 17:08:37

Jó pár nap eltelt a Bak Zs-val készült interjúsorozat közzététele óta. Bak olyan állításokat fogalmazott meg, amelyek meglehetősen súlyosak a botanoo-biznisz szempontjából.
Semmiféle reagálást nem látunk. Vajon miért?
Ha a botanoo statisztikái igazak, akkor több tízezer ember szállt be ebbe az üzletbe Magyarországon. Aki nem szervezett be maga alá embert, az nagy valószínűség szerint bukta a pénzét.
Kedves Jóska, ha már feldobtad a labdát, le is csapod? Legalább azt jó lenne tudni, hogy lesz-e a Bak-interjúra válasz, vagy nem.

WildBear 2012.06.16. 17:04:29

Egyetértek anulával, érdemes lenne a végére járni a dolgoknak.

WildBear 2012.06.21. 10:18:21

Van valamilyen fejlemény..?

NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok 2012.06.29. 09:47:46

Botanno ugyben semmi fejlemeny. Egyebkent meg rengeteg, porognek az esemenyek, amelyet a videoblogomon tudsz kovetni, kedves WildBear:
youtube.com/telkes

FazekasLaci 2012.06.30. 21:03:20

Fellélegezhetnek a Botanoo-tagok !!

Sikerült eladni hazánkban is kőkemény 7 (hét) db kreditet az Alarm Elektronika 2000 Kft.-nek. Ez biztos jól meglendíti az xtanoo forgalmát is :)

WildBear 2012.08.07. 15:37:35

Üdvözletem !
Van valami fejlemény Botanoo-ügyben ?
Bak Zsuzsától új hív, netén nyilatkozik valamelyik új fejes ?

NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok 2012.08.07. 18:52:50

Az egvilagon semmi. Peter ebben ugy tunik profi, a hallgatst valasztotta, pedig en magam ertem tole, hogy reagaljon, ha akar. Nem valaszolt.

WildBear 2012.08.08. 07:57:43

Tiszteletem !
Kamarás Riátval lenne érdemes interjút készíteni; ő is felső vezető volt a Botanoo-ban, és őt is kirakták; úgy tudom, még viharosabb körülmények között, mint Bak Zsuzsát.
Érdekes lehet, hogy ő mit mond.

WildBear 2012.10.26. 15:22:25

Fenn vagy a Facebook-on ?
Ő fenn van. A legegyszerűbb, ha ott írsz neki.
Ha nem megy, akkor megadom a mobil számát.

crizal 2012.10.27. 06:57:01

"Lenyűgöző eredmény
Büszkék lehetünk arra az eredményre, amit az elmúlt két évben elértünk a hálózat építésével. Két év alatt több mint 90.000 tag csatlakozott és járult hozzá, hogy a világ zöldebb legyen. 78 tagunk jutott több mint 100.000 euró jövedelemhez ebben az üzletben. Egy olyan tagunk is van, amelyik több mint 1.200.000 eurót kapott. Összesen harminc millió eurót fizettünk ki bónuszokban, amióta elindultunk.
Továbbá hatszáz olyan tagunk van, akik több mint 10.000 euróhoz jutottak ugyanilyen módon. T ehát büszkén elmondhatjuk, hogy a bónusz-kifizetésekben ez a hálózat az egyik legjövedelmezőbb a világon.
Az előző hírlevélben elmagyaráztuk, hogy sajnos, az indokoltnál 12%-kal több ment el bónusz – kifizetésekre – elég hosszú időn át. Ez az egyes tagok komoly „double dipping” –jének köszönhető, amely szabálytalanul, több pozíció kiépítésére adott ezeknek a tagoknak lehetőséget. Ennek az eredménye, hogy elszívták a tőke azon részét, amelyet az üzlet további kiterjesztésre szántunk. A deficit 3,54 millió euró, ami rengeteg pénz. Az volt a reményünk, hogy lehetséges lesz visszaszereznünk ezt az összeget, amennyiben fokozzuk az üzleti aktivitást, és ezáltal a profitot megnöveljük.
Beszéltünk az ügyvédjeinkkel, akik szerint pert lehetne indítani ezen tagok ellen, akik szó szerint kiszívták a pénzt a cégből a többi becsületesen dolgozó kisebb tag kárára.
A kérdés az, hogy egy ilyen per megvalósítható-e Magyarországon? A cég irányelvei szerint szigorúan tilos az ilyesfajta, jogszerűtlen hálózatépítés. Folyamatban van ezen tagok azonosítása. Továbbá, megpróbálhatnánk visszaszerezni a jogtalanul leszívott 3.54 millió eurot, ami ilyenformán többletként lett kifizetve, de ezen tagok 97%-a már, sajnos, kivette a bónuszát Mastercarddal vagy más elektronikus úton.
Amikor kiderült, hogy Kamrás Ria és csapata az összes pénzt, amit az OurClimate építésére szántunk, egy másik, saját cég felállítására fordította, amely cég konkurenciája az OurClimate- nak, az ezt követő rossz hírek miatt az összes addigi aktivitás leállt.
Én személy szerint mindig hangsúlyoztam, hogy nem befektetési cég vagyunk, hanem zöld mozgalom, amely messzire kell, hogy szóljon. Ennek ellenére több szponzor azt kommunikálta, hogy ez egy befektetési lehetőség és hatalmas összegekhez jutottak a bónuszokkal, miután az emberek sorban álltak, hogy beadják a pénzüket a beígért hatalmas profit reményében.
Hát, elfelejtettétek, hogy a széndioxid kibocsájtás csökkentése a missziónk? És hogy felkínáljuk az embereknek, hogy CO2-semlegesek legyenek?
Az utóbbi időkben több tag is irt nekem, kifejezve, hogy a cég központi irányelveként zöld filozófián alapuló szellemiséget szeretnének látni, nem a piramisépítést és a jogtalanul megduplázott pozíciókat, amelyeket mohó, üzletromboló tagok véghezvittek, sajnos.
A cég nemsokára kibocsájt egy éves jelentést, amely az üzlet állását fogja tükrözni. Abból majd látni lehet, mennyit fizettünk ki bónuszokban és ösztönző pénzösszegként. Az is világos lesz belőle, hogy mekkora összeget fordítottunk az üzlet működtetésére. Fogjátok látni, hogy a cég
nem felelőtlenül használta a tagok befizetéseit. A cég abban a helyzetben van, hogy az összes termékét (carbon krediteket) kiszállítsa a tagoknak, amit el is várnak tőlünk.
Most pedig eljött az ideje, hogy húzzunk egy vonalat a homokban. Vagy feloszlatjuk a céget és minden tagnak elküldjük a megvásárolt, minősített (VSC, azaz Verified Carbon Standard) karbon krediteket, vagy új lapot nyitunk.
Több hónapon át tárgyaltam a magyarországi vezetőséggel, amely érdeklődést mutatott, hogy az üzlet irányítását átvegye, de mivel annyi rossz hír keringett a rendőrségi és más hatósági szervek beavatkozására vonatkozólag, ők az utolsó pillanatban kitáncoltak az ügyből. Teljesen megértem a reakciójukat és nem hárítom el a felelősséget sem. Hamarosan meghozom az ügyben a megfelelő döntést.
E hét keddjétől fogva majd értesültök a változásokról, amelyek között szerepel, hogy többé nem használunk „voucher”-eket (ajándékutalványokat) és semmiképpen nem elfogadhatóak a megduplázott pozíciót építő, piramis-épitő tagok, akik távol állnak az alapvető koncepciótól.
Ha csak egyetlen olyan tag van, aki követ engem az úton, azt is teljes sikernek könyvelném el. Sokáig táncoltunk más emberek által diktált zenére, ideje a szívünket követni és azt tenni, amit kezdettől fogva akartunk.
Üdvözlet a tagoknak. Peter Alexander"

WildBear 2013.02.05. 11:34:16

Van valami fejlemény..?
Már a rendőrség vizsgálja a Botanoo-t.

NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok 2013.02.17. 09:14:52

@WildBear: Koszonom,nugy ontottam, h nem pazarlom az idomet a Bra. Ld. Utolso bejegyzesemet.
süti beállítások módosítása