Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

10 ok, amiért blogot írnak az emberek

2011.07.14. 11:26 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

A blogok eredetileg internetes naplóként szolgáltak, de mára sokkal inkább online újságok funkcióját töltik be.

A következőkben összegyűjtünk 10 okot, amiért manapság ennyire népszerű a blog írás

Kapcsolatok:

Remek módja kapcsolataink bővítésének, meglévő kapcsolataink ápolására. A blog írás segít ötleteink világgá kürtölésében, földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül. Kapcsolatba léphetünk családunkkal, barátainkkal, rajongókkal, megoszthatjuk velük gondolatainkat a legkülönbözőbb témákkal kapcsolatban. Kikérhetjük véleményüket, megtudhatjuk mi történik az életükben.

Hirdetés:

Mióta az emberek egyre internet centrikusabbak, az online hirdetési felületek értéke hirtelen megnőtt. Rengeteg cég jó befektetésnek tartja blogok indítását termékeikkel kapcsolatban, ahol a felhasználók megoszthatják tapasztalataikat, a cég pedig átfogó cikkekben mutathatja be termékeit, szolgáltatásait.

Hasonló gondolkodású emberek megismerése:

A bloggolás segít egymásra találni a hasonló érdeklődésű embereket. A közös eszmecsere segít új ötletek kidolgozásában, amik másképpen nem valósulhatnának meg.

Hallathatod a hangod:

Néha egy apró dologból indulhat ki valami igazán nagy. Rengeteg blog valamilyen probléma megoldásán dolgozik, sokszor találhatunk ötleteinkkel kapcsolatban nagy hallgatóságra. Az ötlet, újítás, amit felvetünk az eleinte csak néhány érdeklődő után, nagy támogató táborra is duzzadhat.

Önmagunk promóciója:

Kiváló módja, saját tudásunk közzétételére. Azáltal, hogy leírjuk mihez értünk, mit hogyan csinálunk, egyfajta reklámot csinálhatunk tudásunknak.

Mások segítése:

Egyre több blog foglalkozik azzal, hogy felhívja a figyelmet mások nehézségeire, támogatókat keressen egy bizonyos ügynek. Emellett egyre több lelki nehézségekkel foglalkozó blog is indul, ahol azt is megkérdezhetjük, leírhatjuk, amit személyesen nem mernénk.

Kapcsolattartás:

A legegyszerűbb módja annak, hogy az esetleg távol élő barátaink, családunkkal tudassuk, mi van velünk, mivel foglalkozunk éppen. Leírhatjuk, hogyan érzünk irántuk, és ha nem is találkozunk velük mindennap, nagyon sokat gondolunk rájuk.

Kreativitás:

Sokszor csak úgy tolongnak fejünkben a jobbnál jobb ötletek, melyeket mindenkivel meg szeretnénk osztani. Ugyanakkor visszajelzést is kaphatunk, mennyire jók az ötletek olvasóink által.

Nyomot hagyunk:

Az online médiában írás egyenlő azzal, hogy nyomot hagyunk a jövő számára. Az archiválásnak köszönhetően írásainkat nagyon sokáig elérhetik majd az érdeklődők. A személyes bejegyzéseinket unokáink is megtalálhatják majd, ha felnőnek.

Tudásbázis:

Manapság szinte minden témát felkarol több blog is, melynek hála könnyedén használható tudást szerezhetünk az élet szinte minden területéről.

Tovább a teljes cikkhez!

Szólj hozzá!

Címkék: blog miért blogolás írunk

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr123065543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása