Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Van itt egy nagyon gazdag ausztrál nő - szabadon!

2011.07.02. 18:09 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Közel húsz évvel a családi vállalkozás átvétele után lett Gina Rinehart Ausztrália leggazdagabb embere. Ennek fényében meglepő, hogy nem igazán hallottuk még a nevét, pedig nem rossz ötlet megjegyezni azt. A Citigroup jóslatai szerint ugyanis jó esélyei vannak arra, hogy Carlos Slimet és Bill Gates-t lenyomva ő legyen a világ leggazdagabb embere - kicsit sem mellesleg pedig egyúttal az első nő lenne ezen a poszton.

A jelenleg körülbelül tízmilliárd dolláros vagyon történetét már-már a sokat látott hollywoodi forgatókönyv-írók is megirigyelnék. Még csak kétéves volt a kis Gina akkor, amikor a papa felfedezte a világ legnagyobb vasérc-mezőjét az ausztráliai Pilbara tartományban. Itt vett 180 fokos fordulatot a kis Gina szocializációja, aki már tinédzser éveit is a bányában és annak környékén töltötte. A papa ’92-es halálával hivatalosan is az övé lett az egész, ő pedig rendkívüli tudatossággal és üzleti érzékkel használta ki a nem mindennapi adottságokat. Ennek köszönhetően becslések szerint mostanra 9-10,3 milliárd dollár közti vagyona van, ennél azonban sokkal fontosabb, hogy a legutóbbi évben sikerült megdupláznia azt. Mivel mostanra meglehetősen komoly vas- és széntartalékot sikerült felhalmoznia, így a nemzetközi árakkal is trükközhetnek, az évi tízmilliárdos profit eléréséhez pedig a szakértők szerint nem is kell olyan sokat dolgozni. A cég ráadásul továbbra sem ment tőzsdére, vagyis egy gigantikus családi vállalkozás.

A jelenleg 58 éves, a fotók tanulsága szerint némi túlsúllyal küzdő hölgynek amúgy nincs férje. Korábban persze volt, kettő is, az elsőtől elvált, a második pedig meghalt, vagyis szabad a pálya a haszonlesésre fogékonyaknak. Hogy Rinehart valóban az ismert univerzum leggazdagabb embere lesz-e, arra azért mi nem fogadnánk nagy tételben, a leggazdagabb nőre azonban tényleg komoly esélyei vannak. Ezt a címet jelenleg Liliane Bettencourt, a L’Oreal tulajdonosa (a Forbes-lista 15. helyezettje) birtokolja, vagyona pedig jelenleg a bányászlányénak bő kétszerese. A növekedés láttán mégis úgy tűnik könnyen utolérheti, ráadásul a történet ezen részlete is tökéletesen illeszkedne a hollywoodi forgatókönyvbe.

Nézd meg Gina képét az eredeti bejegyzésnél!

Szólj hozzá!

Címkék: gina leggazdagabb

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr183033019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása