Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Fontos (lenne) a hitelesség is

2011.06.26. 15:29 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Nem veszem a bátorságot, hogy a Kínával való együttműködés gazdasági hatásairól beszéljek. Lehet, hogy az üzlet hasznos Magyarországnak, s ha tényleg így van,  helyesen döntött az Orbán-kormány, amikor belement a tárgyalásokba. A magyar választók többsége minden bizonnyal érti a reálpolitikát, elfogadja azokat az érveket, amelyek ilyen esetekben az ideológiai különbségeket zárójelbe teszik.

Mégis: ugyanazt érzem ebben az ügyben is, mint számos más esetben a Fidesz politikája kapcsán. Valami hiányzik, s ez a valami leginkább egy őszinte és önreflexív mondat. Arról, hogy ilyen és olyan okokból a korábbi álláspont nem volt tartható, hogy két cél találkozásakor fontosabbnak tartotta a kormány az egyiket. Természetesen nem a diplomáciai találkozó kellős közepén kell ezt megtenni, de ügyes politikusok megtalálják a módját annak, hogy miközben - ebben az esetben a diplomácia normális túlzásaihoz képest is - az egekig magasztalják partnerüket, a hazai közvéleménynek elmagyarázzák döntésük valódi mozgatórugóit.

Már hallom is persze, ahogy széplelgéssel és naivitással vádolnak azok, akik szerint a politika „márcsakilyen”, változnak az álláspontok, s ha kell, az érdekek érvényesítéséhez lehazudjuk a csillagokat is az égről. Pedig tévednek. Ez a mondat nem csupán a széplelkek megnyugtatása miatt kellene: igazán a Fidesznek lenne rá szüksége. Jó dolog ugyanis a hitel, de az elmúlt évek megtanították azt is, hogy mennyire fontos a hitelesség is.

Tovább Török Gábor cikkéhez!

Szólj hozzá!

Címkék: hitelesség

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr833016168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása