Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Keresem, milyen hasonló műsorok voltak/vannak a világban

2011.06.21. 19:51 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Amennyiben a szereplők nem előre megírt szöveget mondanak, nem kitalált fikciós szerepet játszanak, hanem az életük történetének egy részét követjük, és ennek funkciója a szórakoztatás, realityről beszélünk. A realityműsorokat tematikájuk alapján további műfaji csoportokba sorolhatjuk, mint például reality competition, reality gameshow, dating reality, make over reality, workplace reality és így tovább. Az iparág fejlődésével különböző elnevezések is születtek adott műfajokra, mint például a dokusoap vagy real-life drama.

Magyarországon kevésbé népszerűek a civilekkel futó realityk, de azért az igazán jó minőségű, igényes produkciók népszerű és nézett műsorokká válhatnak. Ebből a szempontból talán a skandináv piac a legérdekesebb. Nagyon sok realityt sugároznak az ottani televíziók, és a magyar piaccal ellentétben nincs szükség ismert emberekhez ahhoz, hogy jó számokat produkáljanak. ... Másfajta kommunikáció jellemző ezeknek az országoknak a lakóira, nyitottabbak és egyben kíváncsibbak is másokra, egyszerűen jobban és másképpen érdeklik egymást. Szereplőként sem könnyű megtalálni itthon a jó realityhősöket, bizalmatlanok az emberek, tartanak tőle, hogy hogyan látják majd viszont önmagukat.

A technika fejlődésével ebben a műfajban rohamosan nőnek a lehetőségek. Egy szülészeti osztály teljes bekamerázása a recepciótól a műtőig még hátra van, és minden bizonnyal nagy sikert aratna. A finneknél például népszerű az egzotikus országokban dolgozó idegenvezetők életét bemutató sorozat, a hollandok kedvence az Ibizán szolgálatot teljesítő Holiday Doctor, a svédek mérges asztalosáról nem is beszélve.

Összeollóztam ennek a cikknek az alapján.

Szólj hozzá!

Címkék: reality

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr133004094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása