Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Pár szempont a dokumentáláshoz

2011.04.07. 18:47 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Mint tudod, a NetSzemle specialitása, hogy hiteles (személyes) élettapasztalatokat igyekszik összegyűjteni. Biztatka a hozzá kapcsolódókat arra, hogy maguk is dokumentálják, hogy mi történik velük: vlogozzanak.

De hogyan?

Először is, az általam használt rendszer nagyon egyszerű és kényelmes. Duplán biztosított.

Eszközök:

1. IPHoneIV. - ha egy ilyened, semmi más nem kell. Mindent meg tudsz vele csinálni.

2. Flip - szeretem, mert kezedsbárány. 40.000 Ft-ért beszerezhető, a képét ideteszem:

Tennivalók:

1. Csinálj egy startnap.com oldalt, hogy egy helyen tudd kezelni az összes, e témáal kapcsolatos linkeket.

2. Mindent vegyél fel! Ha nem kell, legfeljebb törlöd, de amit NEM vettél fel, azt örökre lekésted. Mindent érdemes rögzíteni!

3. Ha beszélsz valakivel, és felveszed, mind a felvételhez, mind az internetre való felöltéshez a másik beleegyezése szükséges. Ha nem szeretne idegenek számára beszélni, add meg azt a lehetőséget is, hogy a videót felteszed a netre, de úgy, hogy csak azok találják meg, akik valakitől megtudták a linkjét. (Hálózatos információs termék.) Nagyon szégyenlőseknek a harmadik lehetőség is rendelkezésükre áll. Ebben az esetben csak azok látják a videót, akiknek az email címét megadom a megfelelő rovatban a videó mellett. Ha segítség kell, szólj!

4. Ügyelj a fényviszonyokra, és hogy a kemera a jó hangminőség érdekében közel (1-2 méterre) legyen a beszélőtől.

5. Minden kérdésre, minden gondolati egység lezárása után állítsd le a felvételt, majd nyiss egy új fájlt a következő kérdéshez. Igy kevesebbet kell vágni, ha belejössz, akkor meg egyáltalán nem kell majd vágás.

6. Figyelj a háttérre, gondolkodj a néző fejével, és ne felejtsd el, hogy minden zavaró lehet, ami elvonhatja a figyelmet a beszélőről.

7. A kamerát szembe (vagy majdnem szembe) helyezd el a beszélővel, szemmagasságban.

Indián, mi van még egyéb szempont, amit érdemes RÖVIDEN megadni?

Szólj hozzá!

Címkék: telkes netszemle dokumentálás

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr522807790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása