Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Legyen téma?

2009.05.26. 00:50 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

„A látszólagos víz elméletének kidolgozásáért John Anthony Allan kapja a stockholmi központú Nemzetközi Vízügyi Intézet kitüntetését. A londoni King,s College kutatója fejlesztette ki azt a módszert, amellyel megállapítható, hogy mennyi vízbe kerül a különbözo élelmiszerek és egyéb termékek gyártása és forgalmazása.
A brit tudós kimutatta például, hogy egy csésze gozölgo kávéban 170 liter látszólagos víz van, azaz ennyi használódik el az alapanyag eloállítása, feldolgozása, csomagolása, szállítása és végül a fekete elkészítése során; vagy hogy egy átlagos amerikai pedig naponta hatezer liter
látszólagos vizet fogyaszt, egy kilogramm marhahús pedig 15 ezer liter vízbe kerül.”

Forrás: A Bocs Környezetvédelmi Alapítvány Hírlevele

Szólj hozzá!

Címkék: viz

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr701143908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása