Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Nefelejcs: irni a takarékosságról... (kisebbség)

2009.03.11. 17:44 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Október utolsó munkanapja a Takarékossági Világnap. A dátum az 1924-es milánói nemzetközi pénzügyi konferenciának állít emléket, ahol három földrész takarékpénztárainak küldöttei két fő témában folytattak szakmai eszmecserét: egyrészt számot adtak a pénzintézetek működésének jellemző tapasztalatairól, céljairól és terveiről, másrészt azokról a hatósági és takarékpénztári feladatokról esett szó, amelyek a betétesek érdekeinek és jogainak fokozottabb védelmét szolgálják. (Forrás.)

Úgy! Szóval már 1924-ben is! Hát nem sokra jutottunk, legalábbis Magyarországon a "betétesek érdekeinek és jogainak fokozottabb védelmében"

A parlamenti meghallgatás vicces volt,

- a vendégeket nem az asztalhoz (miktofonhoz), hanem oldalt, "kispadra" ültetik, mintegy jelezve a "fontosságukat" :)

- időbeosztás: először 10 perc a pénzügyminisztériumi államtitkárnak, utána 10 perc a felügyelet elnökének, utána 3-3 perc a meghivott vendégeknek, BAMOSZ, KÖSZ (!), majd utána 5-5 percben válaszolnak a "fenti szervek". 15-3 az arány.

- kamerák mentek, én is kitettem az enyémet, felvettem mindent

- Varga Mihálynak megköszöntem a meghivást és a segitséget, kapott 1 könyvet, azt mondta, 4-5 napig tart, amig felkerül a jegyzőkönyv a bizottság oldalára.

- A lényeg: mindenki (PM, felügyelet, BAMOSZ) nyitott a "bilaterális tárgyalásokra" (Farkas István PSZÁF elnök), igy kezdődhet az egyezkedés.

Idáig a külső ingatlanalapos blogra is kiteszem.

Mit k.. el? Azt, hogy betartottam a 3 percet. Pontosan 3 percig tartott a javaslataink felolvasása, de annak kb. 1 oldalas bevezetőjét el kellett hagynom, hogy beleférjek.

Szubjektiv: jobbra a kispadon mellettem ült a BAMOSZ elnöke, Szalai Sándor, szimpatikus, semleges témákról jól elbeszélgettünk, amig vártuk T. Bizottságot. 

Varga: szimpatikus, értelmes, nyugodt, kissé unott benyomást kelt. Jól vezette az ülést, bár az olyan magyarosan sokatmondó, hogy a 3 perces időhatárt úgy vezette fel, hogy "úgysem tartják be". Ha 5 percet ad, pont elmondhattam volna a helyezetértékelést is.

Nem kellett volna betartanom a 3 percet, szerencsére irásban leadtam és a jegyzőkönyvhöz csatoltattam a (blogon) előbb publikált javaslatokat és a törvényi megváltoztatására tett szó szerint tv. változatatási javaslatokat. (Hajdú Miklós érdeme.)

Benyomás: nagyon rugalmasnak és készségesnek mutatkozott a PM, azaz Keller László és a PSZÁF, azaz Farkas István elnök úr. Hogy jó legyen az "üzenet". :)

Még valami: Farkas István az ülés legelején figyelmeztette a jelenlévőket, hogy amit mondanak, annak piacbefolyásoló hatása lehet. Nem részletezte, hogy hogy értette, de majd megkérdezem, ha sikerül elcsábitanom a rádióba. 2008 november 24 óta gyűjtögetek pár kérdést a számára, nemkülönben Felcsuti Péternek, akivel sajnos ma nem volt alkalmam kezet szorítani.

Összefoglalva: közelről egész normálisak az et.-ak, szemben azzal, amit a televizióban felmutatnak néha. Semmi balhé, indulat, odamondás nem volt (az egyetlen kivételt kivágoma  videóból és megmutatom), mondhatni a szeretet lengte be a termet. Egyedül, úgy érzem, a pénzen lesz vita. :)))

1 komment

Címkék: takarékosság

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr13996294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyugdijas64 2009.03.11. 19:14:21

Azt azért jó lenne tisztázni, hogy a "bilaterális" másik oldalára kiket gondolnak. Mert pl. ma a Raiffeisen Alapkezelő nem fogadta el a telefonon történt kezdeményezésemet a személyes egyeztetésre azzal az indokkal, hogy ők külön-külön nem tárgyalhatnak a befektetőkkel. Abban maradtunk, hogy akkor írásban is megteszem a kezdeményezésemet. Megtörtént.
süti beállítások módosítása