Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

A tegnapi műsor után

2009.02.19. 09:55 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Hm, sajna nem jött el tegnap Gusztos Péter a műsorba, és nem is telefonált. Nem tudom, mi történt vele, a FaceBook-on levelezgettünk a meghivásról és ott is állapodtunk meg, hogy eljön. Igy - egyelőre - nem tudtam feltenni a kérdéseimet.
A következő műsor témája a civl újságirás, jöhetnek a javaslatok: kit hivjak meg és miért. Természetesen magadat is ajánlhatod.
Engem a témával kapcsolatosan az egész műfaj jövője érdekel és az, hogy a Virtus.hu és a hozá hasonló (ilyen a NetSzemle.hu is) mennyire képes mozgósitania az embereket főleg abban a tekintetben, hogy ha már van, használják is a kezük ügyében lévő eszközöket (pl. a mobiltelefonukat) a tapasztalataik megosztására.
Még annyit, hogy a tegnapi műsort darabokra vágom és egyes részleteit felteszem a műsor blogjára.

(Idáig tartott az eredeti hozzászólás a Virtus.hu oldalán.)

Köreimben az Egészségderűje a legrégibb és legtöbb tapasztalattal rendelkező valami, igy a műsorba meghívoma  főszerkesztőjét Mireiderné Kolláth Borbálát, röviden Borcsit, hogy meséljen a közösségi újságirásra törekvés lassan egy éves tapasztalatairól. Remélem a Virtus.hu mögött álló egyetlen ember is eljön a meghivásomra, aki a Virtus tapasztalatokról tud majd beszélni, legalábbis engem ez érdekel. Hogyan lehet bevonni (jobban) az olvasót az internetes "tartalomgyártás" folyamatába?

Ez menne 22,00 és 23,00 között.

Az első órában aktualitásokkal szeretnék foglalkozni, pontosabban azzal, hogy az internetes tartalmakban hogy tükröződik a nap fő téma, vagy ha ilyen markáns téma éppen nincs, akkor kedvenc témám a bankokkal kapcsolatos mizéria és általában a válság mint olyan.

Ajánlott be- és felvezető, vagy vitainditó a Gazdasági Rádióban elhangzott beszélgetés Márványi Péterrel, amely a NetSzemle.hu oldalán megtalálható, de szombaton délelőtt meg is ismétlik a műsort.

Szóval franc tudja mi lesz az első órában, de az adott téma kapcsán igyekszem megmutatni, hogy hogy működik a NetSzemle.hu és a Clipmarks-olás, mint eszköz, hátha legalább a köreimben általánossá válik a használata. (Sajnos még a munkanapló használat általánossá válásánál sem tartunk, és addig nincs igazán értelme Clipmarksról beszélni, ameddig nem nyilvánvaló, hogy a napli blogolás, munkanapló jelleggel ugyanolyan "alap", mint hogy felkelés után mindenekinek van egy menetrendje, amellyel az ébrenlét első óráját tölti.)

Az utolsó óra marad az ingatlanalapos ügynek, a felvezetés a Balázzsal készült interjúk közül az, amelybe n a "közös érdekünk a pertársaság" a téma,  a másik az, amelyben arról gondolkodik, hogy milyen veszélyek fenyegethetik a "mozgalmat".

Nem éreztem jól magam a tegnapi műsorban és ennek nem csak az az oka, hogy nem jött el GP. Nem tudtam információt kapni a szerver hallhatottságról, mert az a technikus erre nem jogosult, aki szolgálatban volt. Semmiféle promó nem előzte meg a műsort annak ellenére, hogy egy hete leadtam az ere vonatkozó javaslataimat, és az első adás végén meg is állapodtunk ebben a főszerkesztővel. Vagy lehet, hogy valami nagyon jó volt a tévében, mindenesetre szinte semmilyen interakció nem volt a hallgatókkal, a műsor mindkét részében egy-egy üzenetet kaptunk. Különösen megdöbbent, hogy az utolsó órában a több mint 420 regisztrált tag közül valószinűleg alig hallgatták páran a műsort, kérdés pedig egyáltalán nem volt. Pedig Miklós jó volt, mint mindig, és Halima története is remek volt.

Amint hazaértem a műsorból várt a Rádió Q főszerkesztőjének az emailje, amelyet csak azért nem idézek, mert erre nem kértem engedélyt. A lényege, hogy ez egy "kisérleti műsor", és majd ha a végén megállapodunk a folytatásról, csak akkor lesz promó...

Az az érzésem, valamit vagy nagyon elrontottam azzal, ahogy "berobbantam" a Rádió Q életébe vagy pedig ez a személyzet alkalmatlan a műsorom befogadására. Ez utóbbi esetben azt hiszem, keresnem kell egy új és nagyobb hallgatottsággal bíró médiumot vagy ahol szívből jövő támogatással állank a "kisérletemhez".

Remélem a 2. adás volt a mélypont, és innen csak fefelé lesz a menés...

(Bemásolom majd a RadioQ blogba is, de ismét nem tudok belépni a Nolblog accountomba!)

..........................................................................................................................

Az időpont egyeztetésről:

február 6., 14:43
Szia, persze, szívesen. Írd meg itt légy oly kedves, miről van szó pontosan.

Üdv,
Péter
 
február 10., 11:55
Péter, melyik téma szimpatikusabb, a blogok (irsz blogot?) vagy a civil ujságirás:
http//startnap.com/radioq
ettől függően
blogok: febr. 18.
civil journalism: febr 25.
Melyik alkalamsabb neked?
Jóska
 
február 10., 11:56
De ha van véleményed az ingatalanalpok balhről, akkor akér holnap is felhivlak a műsorból, ez lesz a fő téma most:
http://startnap.com/netszemle_01
 
február 10., 12:59
Ez egy internetezőknek szóló műsor, "minden, amit az internetről tudni kell, vagy érdemes" - Fiala után.
a műsor blogjéban találsz bővebbet:
http://radioq.nolblog.hu
 
február 10., 18:25
Szia, a blogos témát választom - a honlapomon politikai blogot vezetek, de van egy nyilvános edzésnaplóm, futóblogom is (gusztosfut.blog.hu).

Péter
 
 
február 14., 12:39
Remek, akkor Péter, várlak 21 órakor 22-ig szerdán a radioq-ban!
Telefonom: 4570903 (csak ez a vonalas van)
Ha valami közbejönne, értesits ezen lsz v emailen persze v itt.
Itt a műsor blogja:
http://radioq.nolblog.hu
 
február 17., 17:36
Péter, akkor holnap szerdán 21 óra előtt pár perccel gyere a RádioQ-ba, és legyél élőben ameddig csak tudsz. A hanganyagot utólag feldolgozzuk, ugyhogy érdemes "maradandó dolgokat" mondanik, amit aztán honlapon is köre lehet adni.
a blogjaid bemutatására készülj, küldd is el nekem a linkjüket, hogy feltehessen a műsor gyorsoldalára:
http://startnap.com/netszemle_02
Érdemes rápill a műsor blogjára is:
http://radioq.nolblog.hu
Üdv: Jóska
 
Ma, 14:14-kor
Vártalak tegnap a műsorban, mi történt, hogy nem jöttél?

 

Szólj hozzá!

Címkék: radioq netszemle

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr47952300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása