Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Mit tanulhat egy blogger a farmerektől?

2009.01.29. 16:46 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Több tejet ad a tehén, ha a nevén szólítják

Több tejet adnak azok a tehetnek, akiket elneveznek és emberséges bánásmódban részesítenek a gazdáik - derül ki egy közelmúltban közzétett felmérésből.

Egy kutatás igazolta azt, amivel a farmerek egy része már hosszú idő óta tisztában van. Ha emberséges bánásmódban részesítenek egy tehenet több tejet fog termelni. A Newcastle-i Egyetem munkatársai 516 angol gazdálkodót kérdeztek meg tehéntartási szokásairól, és azoknak a gazdáknak, akik nevet adtak a teheneiknek éves szinten három és fél százalékkal magasabb tejhozama volt, mint azoknak, akik nem.

"Ha nagyobb hangsúlyt helyezünk egy tehén személyiségére például elnevezzük és sokat foglalkozunk vele kiskorában, nem csak kevésbé fog félni az emberektől, hanem több tejet is ad. Ahogy az emberek is boldogabbak, ha törődnek velük, a teheneknek is sokat jelenthet az érintés és a személyes figyelem." - mondta el Dr Catherine Douglas, a kutatás egyik szerzője a Guardian-nek.

Néhány szakértő azonban kritizálta a kutatók módszereit. Hank Cambell tudományos blogján azt írta, hogy a kutatók csupán megkérdeztek néhány farmert arról, hogy hogyan lehetne több tejhez jutni és amit több mint a felük mondott, azt tudományos tényként tálalták.

Az mindenesetre vitathatatlan, hogy a legfinomabb marhahús olyan állatokból származik, akikkel emberségesen bánnak. A japán Kobe marhát, aminek a húsáért akár félmillió forintot is elkérnek amerikai luxuséttermekben, masszírozzák és sörrel itatják a gazdái. Gandhi szerint pedig a tehén védelme az emberiség fejlődésében az egyik legcsodálatosabb dolog, és oltalmazásuk Isten minden szótlan teremtményének a védelmét jelenti.

Forrás.

Szólj hozzá!

Címkék: név kapcsolatok tehenek nárcizmus marhahus kobe marha

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr9910530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása