Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Egyéniségeket keresek

2008.03.18. 13:44 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

A legtöbb jó vezető, amikor fejvadászt kér fel, kimondva vagy kimondatlanul egyéniségeket keres. Méghozzá nem akármilyeneket, nem egyszerűen "jókat" - amit az önéletrajzban leírsz, az csak a "begró".

Hatházy Alexa kedvenc rádiómban (Rádió Q) arról a roadshow-ról beszél, amelynek során felkeresik az egyetemeket és főiskolákat, és karriertanácsadással egybekötött előadásokkal, tesztekkel, értékelő központokkal, illetve az ezzel kapcsolatos ismeretekkel igyekeznek segíteni a fiatalok - friss diplomások - elhelyezkedésében. Pályázatra méltó kezdeményezés.

De miért van szükség egyéniségekre? Mindöszze 2-3 olyan megbízásom volt az elmúlt 20 évben, ahol komplett csapatokat keresett a megbízó. Hálás feladat volt, mindhárom projecten több, mint fél évet dolgoztam. Az egyik esetben Oroszországba kerestem komplett mérnök társaságot - egyébként éppen most kinéz egy hasonló megbízás.

Ha nem teljes csapatot keres az ember, akkor nehezebb, bár jóval gyorsabb a folyamat, egy adott társasághoz keres az ember vezetőt. Nem sokszor vallottam be, ez nem is érdekel senkit, de intuitiv módszereket (pl. ingát) is igénybe vettem, amikor azt kellett a legelején eldönteni, hogy merre érdemes keresni a pontosan körülrajzolt "célszemélyt". Akinek ugye innentől már nem csak a szaktudása, a tapasztalatai és a referenciái érdekesek, hanem az is, hogy milyen az egyinsége, mennyire "csapatmunkás" vagy éppenséggel különc, mi a valószónísége annak, hogy befogadja vagy kilöki magából a szervezet a transzplantált menedzsert. Nem akarom tovább bonyolítanai, de gondoij bele, amikor munkahelyet váltasz, akkor nem csak magadat, hanem a teljes iwiw-listádat, az összes kapcsolatot viszed, és apportálod vagy kölcsönzöd annak a cégnek, ahonnét a feladatokat kapja.

Az egyéniségek nehezebben találnak a maguk számára megfelelő társaságot, és ha fejvadászként van valami specialitásom, akkor az az, hogy az ő felkészítésében igazán gazdag tapasztalatokkal rendelkezem. Az egyik nagy-nagy vezére pl. - hogy úgy mondjam - nekem köszönheti az első állását és az első fizetésété, amelyet egy négy vagy öt lépéses tárgyalás sorozatban sikerült majdnem a duplájára feltornászni.

Mit gondolsz, a Megbízó számára hányszoros volt a fejvadász tiszteletdíjának mint befektetésnek - és persze a 2-3 hónapos várakozásnak - az ára? nem számoltam ki, de sok nullát lehetne írni a tiszteletdíjam összege után.

Nincs nagyobb kincs, mint egy jó egyéniség egy neki megfelelő helyen.

(Ez félkész.)

Utóirat: Mennyit keres ma szerinted egy jó fejvadász? (Mindjárt készítek egy szavazást erről, aztán majd beszámolok az eredményről. A kérdés a fejvadász-képzés előkészítését szolgálja, hiszen 2 módon lehet majd szerződni a képzésre. Az egyik lehetőség, hogy kifizeted a képzés diját, amely megfelel majd a felmérések alapján igazolható (jó, inkább csak becsülhető), átlagos terheléssel és átlagos feltételekkel dolgozó mai magyar fejvadász 3 havi jövedelmével. A másik lehetőség, hogy egy franchise-szerű kapcsolatban egy minimális "beugró" (1,000,000 Ft) kifizetse után a fejvadászatból származó jövedelmed 10%-át fizeted tandíj gyanánt. Kapcsolódó program helye és leírása itt.

Szólj hozzá!

Címkék: fejvadászat félkész egyéniségek fejvadász képzés

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr46386098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása