Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Az elozo cikk magyar forditasa

2012.08.20. 05:53 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

1. Vissza fog jonni, ujra fog e nyitni a Zeekler es a Zeekrewards?

Nem. A ceg tulajdonosa Paul Burks megallapodast kotott a hatosagokkal, anelkul, hogy beismerte volna bunosseget, arrol , hogy egyuttmukodik a birosag altal kijelolt Biztossal, szoval a kormany kezebe kerult at a ceg, ami valoszinusiti, hogy nem fog mukodni a Zeek aukcio.
2. Befektettem a Zeekrewardsba, hogyan es milyen gyorsan kaphatom vissza a penzemet?
Az Usa Birosaga ki fogja jelolni a Biztost, aki a kartalanitasokert lesz felelos, kartalanitas hosszu folyamat lesz honapok vagy akar evek is. A Biztos elerhetosegenek adatai egyelore nem ismertek. Awww.businessforhome.org oldalon megjelenteti majd az informaciot, amint az elerheto lesz. Az elmult 30 napban barmilyen hitelkartyas fizetessel vasaroltal a Zeeknel, akkor a sajat credit kartya cegeden keresztul megprobalhatod visszakerni az osszeget.
3. Ha meg nem vettel ki penzt a Zeekbol, visszakapod a penzedet?
Egyelore nem tudni. Elkepzelheto, hogy eloszor a legutoljara betett penzeket fizetik ki, szoval azoket, akik az utolso honapban szalltak be. 5 millio $ jott be a ceghez naponta atlagosan juliusban, tehat valoszinuleg nem lesz penz mindenkinek a kifizetesere.
4. Mennyi penz van a kartalanitasra?
225 millio $ van a ceg 15 szamlajan osszesen, ebbol levonjak majd a kormany hivatal adminisztracios koltsegeit.
5. Hany ember fektetett be a Zeekbe?
kb 1millio.
6. Hany ember fog visszateritest kapni?
 
 
Vad becsles: 20-50000. Sok ember nem is fog kerni visszateritest az ido elorehaladtaval. Mindenki keszuljon fel arra, hogy a Biztosnak rengeteg kerdese lesz.
 
 
7. Mi az a SEC es hogy tudja atvenni egy ceg iranyitasat?
A SEC, USA Kormanyhivatal, kuldetese, hogy felugyelje befektetesei cegeket es megvedje a befektetoket. (Ezt a reszt a SEC-rol nem forditottam le.)
8. Nem befektettunk a Zeekrewardsba, hanem bideket vasaroltunk!
Bar a Zeek arra kotelezte az affiliatejeit, hogy ne hasznaljak a "befektetes" szot, a SEC-nek es a birosagak errol mas velemenye volt.
9. Csalas volt a Zeekrewards?
Nem. A csalasoknal a cegbe betett penzbol a legtobb befekteto egy pennyt sem lat vissza, mig ebben az esetben a Zeekrewards tobb, mint 375 millio $-t fizetett ki az affiliatejeinek. A Zeekhez a kifizetesekkel kapcsolatosan mindossze 8 panasz erkezett a bezaras elotti , utolso hetig az 1 millio affiliatetol, ami nagyon alacsony szam. A SEC jelentesben Ponzi szerepel es nem mondja ki, hogy csalas, persze ez egy akademiai vita lehet.
 
10. Ponzi(Piramis) volt-e a Zeek?
Igen. A SEC es a North Carolina biro, Graham Mullen szerint. Paul Burkes megegyezest kotott a SEC-cel, masszoval elfogadta ezt. A napi atlag 1.5 szazalekos kifizetes alapjan, mivel 3 milliard VIP Pont volt a rendszerben, a cegnek 45 millio dollar kifizetest kellett volna teljesitenie naponta, amennyiben az affiliatek kikertek volna a penzuket es nem vasaroltak volna tovabbi bideket. A ceg tenyleges bevetele 5 millio dollar volt atlagban naponta 2012 juliusaban.
11. Ha nem zartak volna le a Zeeket, mikor omlott volna ossze?
A SEC allitasa szerint ez csak nehany het vagy esetleg 1-2 honap lett volna csupan.
12. Mennyi Vip Bid kerult tenylegesen felhasznalasra?
A 10 milliard vasarolt vagy jutalekkent kapott Vip Bidbol mindosszesen 0.25% kerult felhasznalasra a Zeekler Penny Auction oldalan. Ez alapjan a szetosztogatott bidek csak kis mertekben segitettek a kisker (retail bid) eladasokat.
13. Mi volt a hiba a kompenzacios tervben es az uzleti modellben?
A SEC allitasa szerint a szetosztott napi jutalek nem allt osszhangban a ceg netto profitjval. Paul Burkes onhatalmulag es tetszolegesen hatarozta meg a napi hasznot atlagosan 1.5 szazalekban, azt a teves benyomast keltve mindenkiben, hogy az uzlet profitabilis.
14. Mennyit fizetett ki az Zeek az affiliateknek.
Osszesen 375 millio dollart.
 
15. Bunozo e Paul Burkes es a ceg korabbi vezetoi?
A SEC nem volt tul kemeny Paul Burkes-szel szemben, mindossze 4 millio dollarra buntette meg ot. Ezek szerint a SEC ugy gondolja, hogy Paul Burkes nem szandekosan epitett piramis jatekot. A szurke zonaban tevekenykedett, rossz kompenzacios tervet hasznalt es rossz donteseket hozott. Tulnott rajta a dolog.
16. Mennyit keresett ezzel Paul Burkes?
7 millio dollart keresett a ceg osszesen 600 millios bevetelebol. 11 milliot vett ki osszesen, de ugye 4 milliot vissza kellett fizetnie bunteteskent. 1 millio meg a csaladtagjaihoz kerult.
17. Hol van Paul Burkes?
Burkes Lexingtonban, North Carolinaban van az otthonaban, nincs letartoztatva vagy hazi orizetben. A SEC megegyezesben vallalta, hogy mindenben egyuttmukodik a hatosagi Biztossal.
18. Kik voltak a kidolgozoi a Zeek kompenzacios tervnek es uzleti modellnek?
Egy 2011 juniusi kozlemeny alapjan a Zeek felfogadta Dr. Keith Laggost a terv kidolgozasara. 
MLM ugyvedi irodaja a zeeknek: Gerald Nehra & Richard Waak, Howard Kaplan volt  a Zeek adoszakertoje es Kevin Grimes and Reece dolgozta ki a compliance programot. Noell Tin Paul Burks ugyvedje.
 
 
19. Miert vontak bele a vizsgalatba a Titkosszolgalatot?
 
Azert mert kulfoldi toke es volt a rendszerben es a Titkosszolgalat feladata, hogy az USA penzugyi infrastrukturajanak a biztonagat fenntartsa.
 
20.  Hibaztathatok, szamonkerhetok e az affiliatek?
 
Az affilaitek semmilyen modon nem vettek reszt a ceg iranyitasaban. Persze most utolag mindenki okos: "En ugye megmondtam", de mivel 1 millio uzleti partner volt a rendszerben, koztuk rengeteg nagy tapasztalatu MLM szakemberrel, akik szinten nem lattak elore a katasztrofat, ezert senki affiliatet nem erhet ragalom a tortentek miatt, senkinek nem kell szegyelnie magat. Csupan egy szerencsetlen rossz uzleti dontes volt.
 
 
21. Mi a velemeny a penny auctionrol, ajanlanank e hasonlo uzleti lehetoseget?
 
A penny auction elvesztette a hitelesseget sajnos, mivel sok ember karosodott ebben az ugyben. Ted Nuyten velemenye szerint mindig terkepezzuk fel a terepet, mielott belepnenk valami uj bizniszbe. O szemely szerint az 5 evnel regebbi , nagy multu MLM cegeket ajanlja, mint a Nu-Skin, Herbalife, Avon, USANA, Amway stb.
 
Lendvai Tamas forditasa

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr474720980

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy újabb piramisjáték omlott össze 2012.08.29. 00:49:51

Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) bezárta a Zeekrewards néven működő piramisjátékot, amibe Magyarországról is sok befektető beszállt, írta a Forbes online gazdasági portál.  Az oka az volt a SEC közbelépésének, hogy a piramis játék elven működő rendsz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása