Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Megcsináljuk?

2012.04.19. 10:18 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Röviddel a szinte egész Moszkvát lázban tartó első orosz "Nagy Testvér show", az "Üvegfal mögött" befejeződése után a szibériai Irkutszk újságírói úgy döntöttek, hogy egy hajléktalan életét mutatják be az embereknek, méghozzá szó szerint vett "reality show" keretében. A moszkvai produkcióval ellentétben ez a "show" nem lesz látható a televízióban, hanem csak az Interneten és a sajtóban követhetik nyomon az eseményeket az érdeklődők. Az ötletgazdák, a Teleinform helyi internetes hírügynökség és a Kopejka című hetilap munkatársai szerint a televíziókban látható, luxuskörnyezetben játszódó szappanoperák és az "Üvegfal mögött", illetve ahhoz hasonló műsorok mesterséges világával szemben ők a "nyers valóságot" akarják bemutatni. Az újságírók száz, az orosz szlengben az állandó lakcím nélküli személy rövidítéséből formált szóval "bomzsnak" nevezett hajléktalan jelentkező közül választották ki az 50 éves Viktor Kaurovot, aki a tél végéig folytatódó "show" főhőse lesz. A legfontosabb szempont az volt, hogy ne csak érdekes, hanem művelt ember is legyen a kiválasztott. A főszereplő ugyanis nem csak hajléktalan életét mutatja be, hanem rendszeresen kifejti véleményét az országban zajló politikai, társadalmi és kulturális eseményekről. A kiválasztott diplomás mérnök, aki évekkel ezelőtt került a társadalmi létra legaljára. A hatszereplős "Üvegfal mögött" győztes párosa egyébként éppen egy moszkvai lakást - pontosabban annak árát - kapta fődíjul, miután 34 napot bírt ki a Rosszija szálló falai között kialakított lakásban, élete legintimebb részleteit is az internetezők és a televíziónézők elé tárva. (MTI)

Nekem tetszik. Megcsináljuk?

Minden ötlet és javaslat jöhet a kommentek közé vagy videón is akár. Indoklást lájkolnék!

Egy kicsit hasonló elképzelés, igaz, nem hajléktalannal, hanem egy egész napos műsor valaki közismert riporerrel, újságíróval, aki - rendszerint a saját lakásában vagy irodájában - azt csinál, amit akar élő adásban. A másorban chatelni lehet a vedégekkel, a műsorvezetővel, sőt arra is lehetőség lesz (technikailag), hogy a műsorvezető online szavazást tegyen közzé, amelynek az eredménye élőben és hitelesen online követhető. Jómagam kisérletezni fogok vele, elsősorban az Iphone és Ipad segítségével. Közösségi szerkesztésű tévét szeretnék létrehozni, amelyben "valódi valóságshow" fut. A cél az, hogy a közönség szavazati - a nézettség - alapján termelődő reklámbeévtelekből megteremtsék a megélhetésüket. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr314460581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása