Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Mi vagyunk a 99%

2011.11.06. 00:07 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

 A ‘Mi vagyunk a 99%’ mottó apropója az a felismerés, hogy a társadalom 99%-a által megtermelt javak túlnyomó része a politikusokkal és nagyvállalatokkal bizalmas viszonyt ápoló 1%-hoz kerül. Míg a valódi többség egy jelentős részének (50 millió embernek) nincs egészségügyi biztosítása, munkanélküli, vagy ‘szerencsésebb’ esetben több műszakban, az amerikai árakhoz képest nevetséges bérért dolgozik, úgy, hogy tudja, élete végéig rabszolga módjára fizetheti vissza azt a hitelt, amit azért vett fel, hogy egyetemre járhasson (Amerikában már elég régóta hasonló hitelrendszer működik, mint amit most Magyarországon akarnak bevezetni), addig a leggazdagabb réteg még vastagabb lesz, és közben nem fizet adót.

Az elkeseredés és a romló életszínvonal, úgy tűnik, felébresztette a ‘sheeple’-t (a tüntetők körében használt szleng, sheep=birka, people=ember), egyre többen csatlakoznak a mozgalomhoz és hallatják hangjukat. Az eddigi legsikeresebb mémjük egy tumblr profil, ahová a 99%-hoz tartozó emberek beküldhetnek egy fényképet magukról, amint egy levelet tartanak maguk előtt, melyben leírják, hogy miért tartoznak a 99%-hoz, és hogy miért nem tetszik nekik a rendszer:

Tovább a Gápnaracshoz!

Neked mit jelent, hogy "Mi vagyunk a 99%?"

Készíts 1-2 perces videót, amelyben elmondod a saját válaszodat! Ezt a legegyszerűbb a saját youtube-fiókodban megtenned (Feltöltés / Rögzítés webkamerával) és aztán már csak a videó linkjét kell elküldened, megosztanod, amelyben én is segítek, hogy minél jobban megismerjük és dokuemntáljuk, mit jelent a "99%".

http://munkanaplo.blog.hu/2011/11/06/mi_vagyunk_a_99

Szólj hozzá!

Címkék: a mi vagyunk 99%

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr123357416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása