Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Kérdések Drábik Jánoshoz

2011.10.07. 20:09 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

1.

A tömegeken kívül, milyen erőknek, szervezeteknek érdeke a mostani vezető elit megbuktatása?

Az látszik (vagy csak úgy látszik?) hogy Orbán valamelyest a kincstári szabvány ellenében politizál.

Van valami külső támogatása?

Vagy inkább kisérleti nyúl, mint az adósságplafon alkotmányba vétele, amit már a németek/franciák is átvesznek?

Mekkora és milyen behatása van az USA-nak az európai pénzrendszere? Igaz, hogy az USA generálja a görög/olasz/stb hisztit, hogy az euróban való bizalon csökkenése a dollár felé hajtsa a befektetőket?

2.

En egy alapvetoen lusta ember vagyok, nem teszek meg mindent azert, hogy vilagunk alapveto osszefuggeseit megertsem, de azert erdekel, hogy azok akik komolyan foglalkoznak a temaval mit gondolnak errol, viszont van egy olyan erzesem, hogy megint elerkeztunk egy olyan pontra amikor a jelenlegi rendszernek valtoznia kell. A rabszolgatarto tarsadalmak, a feudalizmus, a fasizmus, a kommunizmus nem jott be, a demokracia is haldoklik, milyen uj kiserletet tesz az emberiseg arra, hogy harmonikusabba, elhetobbe tegye a vilagot maga korul. Technocrata revolution jon vagy visszaterunk az oskozosseghez? Miert nem lehet a rendszereket hozzaerto emberekkel, gepekkel szabalyozni, miert kell ezt a folyton tevuton jaro politikusokra vagy a gazdasagi tycoonokra bizni? Miert jo ezeknek urizalni egy tragyadombon, mikozben megfelelobb, igazsagosabb es ertelmesebb szabalyozas mellett, boldogabban elhetnenek.

3.

Telkes úr, ha van rá idő a holnapi interjún (szerintem sokan vagyunk, akik 4-5 órán át is a legnagyobb örömmel hallgatnánk Drábik urat), kérjük kérdezze őt az Occupy mozgalomról is. Ötletadónak itt van Varga Csaba stratégiakutató minikonferenciája csapatával, 9 videó. Kollektív tudatváltás vagy világelégedetlenség? ...civil világszerveződés New Yorktól Budapestig...
2011. október 4-én a Stratégiakutató Intézetben tartott mini-konferencia teljes és vágatlan anyaga a beszélgetésről. 9 videó. https://www.youtube.com/watch?v=VxtKYQC2MlE

4.

 

Kedves Telkes József,
Értesültem arról, hogy Drábik Jánossal beszélget holnap.
Kérem kérdezze meg tőle a következőt: Mi a javaslata a tájékoztatás szabaddá és "versenyképessé" (nézettség) tételére? Mely alternatívákat tartja induktívnak egy pénztől független, jelentős többség megszervezéséhez, Magyarországon?
Tisztelettel,
Zeitgeist Hungary Mozgalom

5.

Én azt szeretném kérdezni hogy milyen szankciot alkalmazna a háttérhatalom illetve milyen eszközöket "vonultatna fel" ellen intézkedésként ha mondjuk orbán viktor tegyük fel államosítaná a jegybankot??? Lehetséges lenne az esetleg hogy nemzetközileg gerálnának esetleg akar hadi konfliktust is? Drábik úr szerint a nemzetközi pénzügyi hatalom el tudná érni hogy békés országunk ellen mondjuk fegyveres támadások induljanak végső esetben???

6.

Én azt szeretném Dr. Drábik Jánostól megkérdezni, hogy melyik ország tulajdoni rendszere áll a legközelebb ahhoz a nézethez, amelyet Drábik Úr a könyveiben is, és előadásaiban is folyvást kifejt. Vagyis, ahol minden egyes ember a saját teljesítményéhez kötötten kapja a javadalmazását, legyen akár munkavállaló, vagy munkaadó. Talán ilyen nemzetgazdaság nem is létezik, de amelyik a legközelebb áll a vagyoneloszlás ilyenfajta, legegyenlőbb mértékéhez, én erre lennék kíváncsi

7.

Miért fontos a háttérhatalom számára a népszámlálás?

8.

Jó lenne címszavakban látni, hog az alapítványában milyen feladatok vannak, milyen emberekre volna szükség (nincs olyan, hogy "mindenkit, aki ...", Telkes dr igen sokat tud arról, hogy milyen fajta emberek és kompetenciák léteznek, - beszéljenek erről egy kicsit).

És azt is, hogy a benne dolgozó embereknek milyen perspektívát, esetleg életpályamodellt kínál.

 9.

Drábik úr miért nem írt eddig könyvet a helyi pénzekről? Tervezi-e (kérem, tervezze!!). Síklaky írt egy könyvet, amit próbáljon csak megrendelni vagy megvenni, szinte lehetetlen hozzájutni, interneten nincs rajta, a helyi... pénzekről még ő sem írt egy átfogó könyvet vagy sokoldalas kivitelezési tanulmányt sem a leleplezőben, sem könyvben, könyveiben inkább a MÚLTról beszél a JÖVŐ helyett: helyi közösségi pénzhelyettesítők. Kérem, javasolja, szerintem ezzel többen egyetértenek, hogy írjon erről is egy könyvet, nem muszáj a szokványos 4cm vastagságnyit, lehet kiskönyv is. El tudná-e ezt ősszel-télen kezdeni, főleg az Első Magyar Klíringház és a Hungaro megalapulása miatt!

Erre a kérdésre Drábik János már emailen is válaszolt, de a hangos/képes választ is felveszem:

A kérdés nagyon aktuális, és egy ilyen kérdéssel foglalkozó hosszabb írás már el is készült. Egyébként az eddigi 15 kötetemben legalább 100 oldal foglalkozik a helyi pénzekkel és a pénzhelyettesítőkkel, de ezek egy-egy részletkérdést tárgyalnak.

Azért jött létre a "Drábik János Új-Pénz Alapítvány", hogy a helyi pénzeket, elsősorban a svájci WIR-hez hasonló pénzhelyettesítőt Magyarországon bevezesse. Ennek megvannak az Európai Uniós, valamint a magyarországi jogi háttere, tehát itt elsősorban arról van szó, hogy legyen, aki ezt elkezdi és legyenek kellő számban támogatói. Ennek pedig az egyik legfontosabb előfeltétele, hogy minél több magyar értse, hogyan lehet létrehozni egy duális pénzrendszert, vagyis a jelenlegi mellé kiépíteni egy helyi pénzekből és pénzhelyettesítőkből álló másik pénzrendszert, amely kihagyja a bankokat, és ahol a pénzt, mint a gazdasági élet közvetítő jelét ugyanazok állítják elő, akik azt is előállítják, amit a jel jelez.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr363286128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása