Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Létrejött a "Drábik János Jó-pénz Alapítvány"

2011.07.20. 00:55 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Minden kedves ismerősömet tájékoztatom arról, hogy 2011. július 18-án megalakult a "Drábik János Jó-pénz Alapítvány".  Az alapítvány elnöke Vezér-Szörényi László, ügyvezető elnöke pedig Bódis Krisztián. A névadó Drábik János tiszteletbeli elnök, de nem ő irányítja az Alapítványt. A jó-pénz kamatmentes pénzt jelent, amely szelíd módon munkahelyet teremt, aktivitásra serkent, és közösséget épít. Ide tartoznak a helyi pénzek és a pénzhelyettesítők is. Az Alapítvány célja megismertetni minél több magyar honfitársunkat a duális pénzrendszer működésével. A duális pénzrendszerben a jelnlegi agresszív és kamatozó pénzrendszer kiegészül a kamatmentes pénzhelyettesítőkkel, amelyek a pénz minden funkcióját képesek ellátni, kivéve a vagyon felhalmozását. Az Alapítvány szeretné elérni, hogy az értéket előállító emberekhez kerüljön vissza az a jog, hogy az értékek mérését, nyilvántartását és cseréjét elősegítő jeleket - amit pénznek nevezünk - ők maguk, az értékelőállítók bocsáthassák ki. Ilyen pénzhelyettesítőkből több mint ötezer működik sikeresen vliágszerte, és van olyan is, mint például a svájci WIR, amelyik már nyolc évtizede szolgálja a svájci embereket. Ezért sürgető feladat, hogy a magyarok is tanulják meg a pénzhelyettesítők kibocsátását és hatékony működtetését. Jó gyakorlati tapasztalatokat nyújt  a Sopronban működő Kékfrank tanulmányozása, Terkovátz Tamás munkásságának megismerése.

Az alapítvány további feladata azoknak az ismereteknek a terjesztése, amelyek az emberközpontú és erkölcsös társadalmi rend létrehozását szolgálják. Ezeket az ismereteket kísérelte meg összegyűjteni Drábik János az eddig megjelent 15 kötetében.

További feladat olyan tanfolyamok szervezése, ahol ezeket az ismereteket szervezett formában és gyorsan el lehet sajátítani. Harmadikként említjük, de első helyre is sorolhattuk volna, hogy az Alapítvány segíteni kívánja a devizahiteleseket pénzügyi és jogi szaktanácsadással.

Az Alapítvány non-profit, tehát nem törekszik üzleti haszonra. Mindössze annyi pénzeszközt kíván előadások, rendezvények tartásával összegyűjteni, amelyek fedezik működésének önköltségeit. Azokat, akik szeretnék a kamatozó-fosztogató, parazita pénzrendszert lecserélni közösségépítő, munkahelyteremtő, kamatmetnes közpénzrendszerre, szeretettel hívjuk, hogy támogató tagként, vagy csak szimpatizánsként csatlakozzanak a létrejött Alapítványhoz.

Hogy milyen módon lehet csatlakozni, arról hamarosan részletesen tájékoztatunk a különböző internetes fórumokon, többek között Drábik János két honlapján is.

Tisztelettel és barátsággal,

Drábik János

Tovább az Alapítvány Facebook oldalára.

Szólj hozzá!

Címkék: jános alapítvány drábik

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr383082012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása