Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Mit kérdeznél Seres Máriától?

2011.06.05. 21:44 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Érdekes interjút közölt a Népszabadság Seres Máriáról, akit - s az ő civil mozgalmát - figyelemmel kísérem. Hosszú idő után újra érdemes lenne beszélnem vele, így kérdezem, te mit kérdeznél Seres Máriától?

 

Egy érdemes részlet a Népszabadságban megjelent cikkből:

 

Némi helyismerettel és bizalommal felruházva Seres Mária nekilátott, hogy házról házra végigjárja a falut, elmondja az embereknek, milyen tervekkel érkezett. Nem ígért semmi különlegeset, mindössze annyit, hogy a közélet élénkítésével szeretné kimozdítani a holtpontról és működőképessé tenni Mátraverebélyt.

A taktika bevált: magas részvételi arány mellett a szavazatok 45 százalékát kapta. Simán legyőzte a tíz éve polgármesterkedő, esélyesebbnek tartott szocialista jelöltet. A fideszes indulóról nem is szólva, aki a „futottak még” kategóriájába szorult vissza, és még képviselői mandátumot sem kapott.

Polgármesterként aztán belekerült a sűrűjébe. Építészmérnök lévén pénzügyekben járatlanvolt – ebben legfőbb segítőként férjére számíthatott. Olyan problémákkal szembesült, amelyekre előzőleg nem gondolt. Kiderült, hogy Mátraverebélynek egyáltalán nincs vállalkozásra alkalmas tulajdona, az önkormányzat gazdálkodásának átvilágítása kiábrándító helyzetet tárt fel. Első reakcióként Seres Mária saját javadalmazását bruttó 400 ezerről 200 ezer forintra csökkentette. Mátraverebély, Nyíregyháza és Budapest között ingázik, de lemondott a havi 120 ezer forintos költségtérítésről is.

Tovább a teljes cikkhez.

Háttér: Seres Mária és Stekler Ottó közös listán indult a Zöld Párt színeiben a 2004-es EP választásokon. Illetve indult volna, de sajnos az egész listát elkaszálták érvénytelen - utólag módosított - ajánlószelvények leadása miatt. (http://www.valasztas.hu/vteup04/l2-tl9.html)

SM kitartóan, ügyesen, módszeresen tör a politika felé; most ezért is érdekes, mit kezd a polgármesterséggel. Első lépéseit - gondolom - rokonszenv fogadta, ám a költségek lefaragása kevés lesz, ha ki akarnak törni a "hátrányos helyzetű települések" sorából. Van-e hozzá ötlet, ember, akarat, tehetség?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr262960215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása