Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Hányat olvastál ezekből?

2011.04.23. 05:57 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

10 könyv, amit érdemes elolvasnod

Ha sikeres akarsz lenni változnod kell! (Már ha nem vagy az.) Változás alatt fejlődést értek. Fejlődni pedig új ismeretek birtokában lehet. Ezek megszerzésének egyik pontja az olvasás. Jó lefekvés elött olvasni, mert megnyugtat, jobban alszol. Alvás közben az elméd rendszerezi céljaid, és beállít abba az irányba, melyre menned kell, hogy  elérd őket. Reggel olvasni szintén jó, feltöltődsz egész napra, inspirációt kapsz, erőt meríthetsz, ha megfelelő könyveket olvasol. Ez a tíz könyv mind ilyen.

Napoleon Hill: Gondolkozz és gazdagodj!


Az önfejlesztő könyvek bibliájának is nevezhetném. Napoleon Hill a múlt század elején írta ezt a könyvet, így az első volt, aki kutatta a gazdagság és siker kulcsát oly módon, hogy több, mint 500 milliomost, iparmágnást, feltalálót, politikust interjuvolt meg 20 év alatt. És sikerült neki megtalálnia a közös pontokat: mi az, ami a sikert életünkbe vonzza. Hill alkotta meg az első "mestermódszert" és adta közre elsőként a "Titkot". Érdekes, ez a mű azóta sem évült el, hiába írtak a témáról azóta több száz könyvet. Alap! Kötelező!

Brian Tracy: A teljesítmény lélektana

 
Brian Tracy ennél is tovább ment, és a Napoleon Hill által megkezdett irányvonalat vitte tovább. Persze sokkal modernebb formában, ahogy azóta fejlődött a tudomány, legfőképpen a pszihológia. Ebben a könyvben írta meg legátfogóbban harminc éves kutatásainak eredményeit.

Rhonda Byrne: A Titok
 
Valójában ez a könyv robbantotta be a köztudatba a "Vonzás Törvényét". Rendkívül hatásos-talán kissé bulváros- módon és remek marketinggel elérte, hogy ez a gondolkodás-mód közkincs lehessen. A könyvben szereplő sikertörténetek felemelőek és biztatóak. A filmmel együtt így szintén alapmű.

DALE CARNEGIE: SIKERKALAUZ
 
Dale Carnegie szintén a huszadik század első felének kiemelkedő alakja, az önfejlesztő tréningek egyik atyja. A Sikerkalauz trilógia tanácsai az általános életvezetésről, az emberi kapcsolatokról, a stressz kiiktatásáról és üzleti szemléletmódokról és a pozitív gondolkodásról szólnak. Már a megtörtént esetek leírásai is motiválják az embert, mert erőt adnak.

ROBERT T. KIYOSAKI: GAZDAG PAPA, SZEGÉNY PAPA
 
A boldogsághoz igenis kell a pénz! A pénz megszerzéséhez pedig pénzügyi ismeretek. Ennek egyik alapműve a "Gazdag papa, szegény papa" Kiyosaki alkotta meg a "casflow-négyszög" fogalmát. Segít lerombolni az olyan dogmákat, mint pl. pénz nélkül nem lehet pénzt csinálni. Valamint rádöbbent az iskolarendszer hibáira, arra, hogy csak jó alkalmazottnak képeznek minket, ahelyett, hogy megtanítanának a pénzzel bánni, vállalkozni. 

DE BONO, EDWARD: A KREATÍV ELME
 
De Bono professzor kutatási területe az emberi gondolkodás. Olyan forradalmian új módszereket fejlesztett ki, amik megtöbbszörözik agyi tevékenységeink hatásosságát. (Legismertebb a "Hat gondolkodó kalap") Ebben a könyvben a kreatívitás fejlesztéséhez mutat be 62 gyakorlatot. A kreatívitás a siker egyik záloga, hisz anélkül még a fákon élnénk. Minden találmány és vállalkozás alapja az ötlet!  

PAULO COELHO: AZ ALKIMISTA
 
Coelho, a brazil író a világ legolvasottabb élő szerzője. Történetei mögött mélyen rejlő igazságokat tár elénk.  Az alkimistá-ban megleled a motivációt: Ha igazán vágysz valamire, az egész univerzum melléd áll! "Mikor Az alkimistát írtam, a lét értelmét próbáltam megérteni. Viszont úgy döntöttem, filozófiai értekezés írása helyett inkább a lelkemben élő gyermekkel folytatok beszélgetést. Legnagyobb meglepetésemre világszerte több millió ember lelkének mélyén ugyanúgy ott él ez a gyermek. E könyvem megírásával pont azt a kérdést kívántam olvasóimmal megosztani, mely pontosan azáltal teszi az életet oly nagy kalanddá, hogy nincs rá válaszunk." - Paulo Coelho Azt szoktam mondani, ha az élet értelme érdekel olvasd el az Alkimistát. Ha tudni akarod milyen a szerelem igazi természete akkor olvasd el a Zahírt. Ha pedig a szex igazi lényegét akarod látni, akkor pedig a Tizenegy percet.  

Hyrum Smith: AMI IGAZÁN SZÁMÍT
 
Hyrum Smith megalkotta az időgazdálkodás 10 törvényét:

Első törvény: A jobb időgazdálkodás életed irányítását jelenti.
Második törvény: Sikered és beteljesülésed alapját legfontosabb értékeid képezik.
Harmadik törvény: Ha tevékenységedet a legfontosabb értékeid vezérlik, békében fogsz élni önmagaddal.
Negyedik törvény: Fontos célokat csak úgy érhetsz el, ha kilépsz a komfortzónádból.
Ötödik törvény: A rendszeres napi tervezés megsokszorozza időfelhasználásod eredményességét és elősegíti erőforrásaid koncentrálását.
Hatodik törvény: Magatartásod azon nézeteid tükre, melyekben őszintén és mélyen hiszel.
Hetedik törvény: Szükségleteidet akkor tudod kielégíteni, ha vágyaid összhangban vannak a realitásokkal.
Nyolcadik törvény: A helytelen magatartást helytelen nézeteid megváltoztatásával javíthatod ki.
Kilencedik törvény: Önbecsülésednek a bensődből kell fakadnia.
Tizedik törvény: Ha többet adsz, többet fogsz kapni!

Ebben a könyvben rávilágít valami igazán fontosra: az időd maga az életed, nem mindegy mi szerint élsz!  

Michael E. Gerber: A vállalkozás mítosza
 
Gyakorlatias könyv. A legtöbb ember nem a vállalkozásán, hanem a vállalkozásában dolgozik. Kényszervállalkozó vagy önalkalmazott, ahogy szokták mondani. Mi ennek az oka, és mit lehet tenni ellene? Tanulságos példákkal illusztrálva, vállalkozóknak alap! 

TIMOTHY FERRISS: 4 ÓRÁS MUNKAHÉT
 
Életművészet! Így jellemezném Timothy Ferris filozófiáját. Egészen rendkívüli. Miként érte el, hogy munkahelyét felváltva világcsavargó legyen, hogy lett Kínában kungfu-bajnok, Argentínában tangó-világbajnok? Mi a relatív gazdagság? Az, hogy azt tehesd, amit csak akarsz! Ez a könyv elsősorban az online-vállalkozók körében alapmű, pedig az üzenete mindenkihez szól. Szöveg helyett itt egy video Timothy-ról, amiben elmeséli hogyan lett képregényhős!

Az utolsó könyv magyar megfelelője lesz "A pizsamás vállalkozó" - ha be akarsz kapcsolódni a könyv írásába, keresd fel a szerző blogját itt!

FIGYELEM! Kérdezéstechnika tréning lesz május 24-én Budapesten.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv top10 sikerkönyv

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr862848962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása