Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Az információ relevanciájáról

2009.06.28. 17:51 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Az itt nem részletezhető eset kapcsán jöttem rá arra, hogy miért nem sikeres (eléggé) ez a média project. A tanulságok vezettek rá arra, hogy milyen értékes lehet - abban az értelemben "értékes" hogy felhasználható - amit itt irok és hogy ez mekkora felelősség.

A megoldás is megvan már, de azt nem fogom itt leírni. A végeredményt már úgyis leírtam pár bekezdéssel ezelőtt, itt csak újrafogalmazom. Minden eszközöm megvan arra, hogy egy olyan zárt oldalon irjak, amit csak akarok - cenzúra vagy öncenzúra nélkül -, ha megoldom, hogy mindenkinek csak akkor, annyi, és olyan módon megfogalmazott információt adjak, amire szüksége van, feltéve, ha tudom, hogy mit kérdezett. Vagyis tudom, hogy mi történik azzal az információval, amit adok és ha megvagyok győződve arról, hogy arra az illetőnek valóban szüksége van.

Kell egy munkanapló nekem, ami nem ez lesz, és kellenek a többieknek is, akikkel együtt dolgozom. De ez nem ez a hely lesz, mert nem tudom ellenőrizni az előző bekezdésben említett feltételt.

Képzelj el egy olyan (virtuális) klubot, ahol szabadon szervezheted, hogy az egyes "tartalmakat" (hogy a legáltalánosabban fogalmazzak), tapasztalatokat (mert ez az egyetlen, ami érdekel és amelyeket szisztematikusan gyűjtök) kinek mutatsz meg. Lehet ez a senki (csak magamnak eltett szöveg, kép, hang vagy videó), lehet hogy az csak egyetlen konkrét személynek szól (pl. csak Marikának), lehet néhány ember (pl. egy közös célon dolgozó mu munkacsoport, mint amilyen az MFI stábja), több ember, vagy akár egész "tömeg" is, azaz nyilvános, de még ennek a tömegnek minden tagja is tudja és betartja, hogy nem vihet ki az oldall információt. (S ha ezt egyetlen egyszer is megteszi, vagyis megtöri a titoktartás szabályát, akkor automatikusan kizárja magát a szervezetből.)

Na egy ilyen már kész is van, csak eddig nem használtam elég tudatosan és mivel nem voltam egészen biztos abban, hogy mit is akarok (cél), ezért nem is álltam a közepébe. Az itt nem részletezett tapasztalat nyomán végre kinyílt a szemem és összeállt a kép, mit kell tennem ahhoz, hogy elérjem ezt a bizonyos célt. Bocsánat, ha rejtélyes vagyok, azt hiszem itt úgyis csak azt tudom részletezni, hogy mit nem akarok, mint azt, hogy mit és hogyan.

De ez nem is ennek a blognak a feladata.

Szólj hozzá!

Címkék: relevancia

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr481213848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása