Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Az együttműködésről

2009.06.17. 09:48 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

  "Egyetlen igazi kapcsolatban sincs szó az egyik ember feláldozásáról a másikért. Az építésznek szüksége van ügyfelekre, de nem rendeli alá munkáját az ő kívánságaiknak. Az ügyfeleknek szükségük van építészre, de nem azért rendelnek házat, csak hogy megbízást adhassanak neki. Az emberek szabad, kölcsönös beleegyezéssel cserélik munkájukat kölcsönös előnyre, amikor személyes érdekük megegyezik, és mindketten óhajtják a cserét. Ha nem óhajtják azt akkor nem erőltetik az egymással való érintkezést. Tovább keresnek. Két egyenrangú ember között ez az egyetlen lehetséges kapcsolatforma. Bármi más a rabszolgának az úrhoz, vagy az áldozatnak a hóhérhoz való viszonya.
   Egyetlen munkát sem lehet kollektívan, többségi döntéssel végezni. Minden alkotómunka egy egyedülálló, egyéni gondolat irányítása alatt történik. Egy építésznek rengeteg emberre van szüksége egy épület megépítéséhez. De nem kér tőlük javaslatokat tervére vonatkozóan. Szabad egyezség révén dolgoznak együtt, és mindegyikük szabadon végzi saját feladatát. Egy építész mások által készített acélt, üveget, betont használ. De az anyagok még mindig csak acél, üveg és beton maradnak, amíg ő meg nem érinti őket. Amit ő tesz velük, az az ő saját terméke és saját tulajdona. Az emberek közötti együttműködésnek ez az egyetlen helyes módja."

Ayn Rand: Ősforrás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr791190386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása