Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Engedélyekről és felelősségvállalásról 1.

2009.06.13. 18:47 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Elképesztó, hogy szép fokozatosan, a többség számára észrevétlen módon oly mértékben a nyakunkra nőtt a paternalista állam, hogy ma már az kerülhet bajba, aki 100%-ban felelősséget vállal a saját tetteiért.

A történetiségről csak annyit, hogy a 100%-os pénz visszaváltási garanciát először 1991-ben alkalmaztam, amikor a Soproni Vízműveknek "eladtam" az első "szervezeti gyorsdiagnosztikát". Ez egy 3x3 órás program, amelynek az első órájában csoportos probléma gyűjtés folyik NCM-mel, a második konzultációs egyben (amely ugye mindig 3 óra nettó) egyéni konzultáció megy az első számú vezetővel (Megrendelővel) a Gusztáv-teszt (RDKM) segitségével, amelynek online változatát egy jó flash programozóval szivesen elkésziteném, by the way. A harmadik 3 órás konzultációs egységben újra csoportos munka folyik, de most már a jövőt tervezzük és meg- vagy újralakotjuk a vállalat küldetés mondatát.

Ilyen szolgáltatás azelőtt nem volt, ott találtam ki, amikor az eredeti megkeresésre (keressek gazdasági igazgatót, ha jól emlékszem, de aztán egyre több embert kellett volna keresgélni, egy tucatnyit meg elküldeni, stb.) nemet kellett mondanom. idő nem volt, lefelé ment a cég, pénze az volt, de csökkenőben, és egy alapvetően nagyon jól vezetett cégről volt szó.

Mit gondolsz, mennyit kértem ezért a 3 óráért? (1991-ben vagyunk).

ird a tippedet a kommentek közé!

ha összejön 10 komment és azok alapján érdemes folytatni a "memoárjaimat", akkor folytatom, de természetesen továbbra is az aktuűlis projectekre koncentrálok, most pl. arra, hogy miképpen keressünk minél több pénzt a lehető legkevesebb munkával.

Ami már bizonyos, hogy a műsorokhoz keresek olyan arcokat, akik szivesen szerepelnének, van üzenetük. Ez lehet egy egy perces terméktapasztalat vagy ötlet megosztása vagy akár egy videón feltett kérdés, lehet kisebb, 10 perces előadás a YouTube-on vagy a Vimeo.com-on (határozottan ezt az utóbbit ajánlom), vagy lehet heti, anp műsor is, blogon és a NetSzemle.hu internetes tévéjében.

Ahogy tetszik.

Ha te vagy a szerkesztő, te vagy a felelős. Azért is, amit idézel, vagy akit idézel, akire a figyelmet - legdrágább kincsünket - reá irányitjuk. Nincs igazam?

Igazad van.

Nincs igazad.

Pénz, egészség, idő. Ez az a 3 gyűjtő téma, amely köré minden műsor vagy bármilyen "tartalom" besorolható. Kérdés melyiknek milyen értelmet adunk.

Folytatom egy másik területtel. Csak olyan termékeket árulunk a webshopban, amelyet magam és/vagy családom ismer, jónak tartott, hasznosnak, olyanokat, amely megérik az árukat és a legfontosabb, hogy tényleg használnak. Felelősséget vállalok értük, sőt, ha egy már bevezetett termék minősége visszaesik vagy a mellé tett szolgáltatás (pl. oktatás) hiányzik, akkor inkább kivonom a forgalomból, amig nem tudom megoldani a problémát. Ez történik most várhatóan az egyik termék csoportunkkal. (Nincs baj vele semmi, csak az oktatás hiányzik mellőle.Melyik lehet az?)

Minden termékre engedély kell, rakás pénzért, kötelezően. De ezek az engedélyek ugye nem csökkentik a személyes felelősségemet. (Aki azt hiszi a kollégák közül, azt félrevezették és felelős azért mert nem deritette ki az igazságot. De legalább nem hazudott, csak valótlan mondott.)

Annak viszont semmi értelme sincs, hogy csak olyat lehet mondani egy termékről, amit tudományosan bizonyitani tudok. Ezért nem mondhatom a Japántapaszra, hogy "méregtelenit", mert erre vonatkozóan nem végeztek itthon viszgálatokat. Pér, az internetről előszedett külföldi vizsgálat eredményét a www.japantapasz.hu oldalon megtalálod, ha érdekel.

A japántapaszra korábban még termék felelősségi biztositásunk is volt, amelyet a kezdetektől az Allianz-zal kötöttünk. Mondanom sem kell, hogy tök fölösleges volt, saccra dobozonként 100 Ft pénz kidobás azért, hogy valaki mondja meg nekem, hogy nem lesz tőle semmi bajom.

Miért nem volt elég a hatóságoknak és a Népnek, hogy keleten akkor már röbb országban milliók használták minden probléma nélkül?

(Azt csak remélni tudom, hogy senki sem jön azzal, hogy más a biológiánk, amikor tudjuk, hogy a majmokkal is 98%-ban azonos a génállományunk, továbbá tanultuk az iskolában, hogy az emberiség egyetlen egységes fajnak tekinthető - igaz, emlékezetem szerint senki sem indokolta meg, hogy miért.)

Ha valamit a feleségemnek és a gyerekeimnek adok, és kijelentem, hogy felelősséget vállalok a termékért, akkor ez miért nem elég?

Gondoljatok bele, az egyszerűség eszméjét is szem előtt tartva, hogy milyen szakmákra nem lenne semmi szükség, ha mindenki automatikusan könyveltetné magát a rendszeren belül, de tőle soha többé nem venne el pénzt meg időt, hogy mások birálják felül, hogy ő mennyit szeretne vagy tudna adózni, LEBONTANI DE GYORSAN A RÉGI ADÓRENDSZERT ÉS EGY 10%-OS EGYSZERŰ, ÁTKÁTHATÓ RENDSZERT BEVEZETNI HELYETTE, ASAP!

Folyt. köv., mert hosszú leszek. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr541183002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása