Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Bejegyzések beszélgetnek

2009.03.21. 05:48 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Ha kész egy bejegyzés, akkor nézegetem, hogy végiggondoljam, van-e olyan csoport (minden csoportnak külön blog, tiszta profil), akit érdekelhet az adott bejegyzés. Bemásolom, ha igen, és elkezdem ÁTRNI, testre szabni annak az adott (elképzelt) csoportnak, akinek a blog szól.

Rendszerint továbbírom a blogot, ahogy Bogár László is szabadon asszociál, itt a munkanaplóban meg ránézek néha arra, amit csinálok, és itt rögzitem, már csak azért is, hogy könnyen megtaláljam. (Mivel ha keresek valamit, mindig a munkanaplóban kezdem, ide majdnem minden saját bejegyzést bemásolok, ami eredetileg máshol készült. Kivéve az ingatlanalapos cikkeket, mert azok többsége már annyira szakmai, hogy tuti csak azt érdekli, aki érintett az ügyben.)

Jól van ez igy vagy máshogy legyen? (Nekem jó.)

A fórumokat újabban hanyagoltam, csak néha és nem mindenkinek reagálok, időhiány. Azokat meg messze elkerülöm, ahol vita van, kivéve, ha belekeveredek, mint most legutóbb a legyen-e tüntetés vagy mi legyen helyette témában a KÖSZ oldalain.

Van olyan is, hogy találok egy jó bejegyzést, mint pl. Miklós blogjában az utolsót, amelynek egy részét, akár át is szerkesztve és új cimmel ellátva átemelek más blogokba, és linkelve az eredeti bejegyzéshez. (Érdemes lenne megnézni, hogy érkeznek-e és mennyi új látogató az idézetek hatására.)

Rendszerint ezeket is tovább írom. Azt meg, hogy miről van kedvem írni, könnyen észrevezszem, mert a legelső apró lépés egy komplett bejegyzés felé sokszor a clipmarkolásból jön, amikor is a cikkekhez leirom a megjegyzéseimet, vagy azokat a "nefelejcs" tipusú tanulságokat, amelyeket nekem vagy a velem dolgozók közül valakinek le kell vinni. Mivel néha konkrét feladatokat is tartalmaz, Maya is figyeli a blogot, pl. ilyen az 5/5/5-ös bejegyzések jutalmazása, amely most ritkább, de nem szűnt meg, csak nem volt fontos a bankos és krízis témák burjánzása miatt.

Egyáltalán: ebből a "civil újságirás" kisérletből a "civil" megvan, de az "újságirás" nincs, és egyelőre nem is tolonganak a jelentkezők. De végül is nem baj, egyszemélyes vállalkozás a legszebb vállalkozás. :)

Szólj hozzá!

Címkék: blog web2 egyszemélyes web3 bejegyzések

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr1001015522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása