Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Buzzmirror.hu: webkettes és közösségi média alapfogalmak

2009.03.06. 12:10 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Web 2.0 és közösségi média kifejezések gyűjteménye

Blog-storm (blog-vihar): sok weblog lehetővé teszi a látogatóknak nyilvános megjegyzések írását, ami közösségek kialakulásához vezethet. A blogok érdemi szerepet játszanak a marketing vírusok és mémek terjedésében. A weblogok vagy bloggal kapcsolatos oldalak összességét blogtérnek (blogsphere) is nevezik. Amikor nagy az aktivitás, sok információ és vélemény gyűlik össze egy adott témával vagy vitával kapcsolatban a blogtérben, azt gyakran blog-viharnak vagy blog-rajnak is nevezik.

 

RSS Feed: a "Really Simply Syndication" rövidítése. Eleinte hírügynökségek alkalmazták, ma már talán a blogok világában a legnépszerűbb. Ez egy olyan formátum, amely lehetővé teszi, hogy webhelyünk aktualitásait megosszuk másokkal és más weboldalak szerkesztőivel, ezáltal útjára indítsuk az információ másodlagos láncreakcióját.

 

Mikro-közösség: Olyan weboldal, blog, fórum, melyen speciális témákban osztanak meg egymással információt a felhasználók. Ilyen online közösségek jöhetnek létre egy érdekes hobbinak hódoló, egy különleges problémával küszködő, vagy egyedi körülmények között élő felhasználókból. Az adott témában társalognak, megosztják a tapasztalatokat és véleményeiket egymással.

 

Trackback: A trackback arra szolgál, hogy ha egy felhasználó a blogjában egy korábbi postra reagálva ír egy bejegyzést, akkor hivatkozhasson annak trackback címére. Mindez azért célszerűbb, mint a sima url-re hivatkozás, mert az eredeti postnál is megjelenik a reakció linkje.

 

Szóródás: Azt mutatja meg, hogy egy közösségi médiából indult üzenet milyen mértékben kerül át más internetes oldalakra, azaz mekkora területen terjed el, mekkora a szórása.

 

Thread: Üzenőfalakon, fórumokon és blogokban megjelenő pro és kontra beszélgetések, viták, melyeket valamely online felületen megjelenő bejegyzés indukál. A kiváltó komment gyakran éppen azon célból kerül ki a fenti platformokra, hogy ilyen interakciókat generáljon, és ezzel elindítson egy pletykát, vagy zsongást az adott márkával kapcsolatban.


Wiki: egy online, közös szerkesztésű felület. A kifejezés a honolului „wiki wiki” taxiból, vagy a „what i know is” (amit én tudok)-ból ered

Ha hadilábon áll a web 2.0-es kifejezésekkel, akkor töltse le a BuzzMirror ZsargonSzótárunkat!

Szólj hozzá!

Címkék: web2 közösségi média buzzmirror

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr67985106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása