Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Közlemény a feljelentésről

2009.03.05. 16:51 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

SAJTÓKÖZLEMÉNY

(azonnal közölhető)

Megzsarolták a PSZÁF-ot?

Ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Banki Károsultak Önvédelmi Szövetsége kezdeményezője, Dr. Telkes József, miután olyan információ jutott tudomására, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete az egyik pénzintézet határozott nyomására hozta meg döntését még novemberben arról, hogy a nyílt végű ingatlanalapok kereskedését 10 napra felfüggeszti.

Kistarcsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. november 12-i rendkívüli ülésének jegyzőkönyvében utalás található arra, hogy 2008. november 7-én „banki nyomás” hatására hozta meg határozatát a PSZÁF. Mint ismeretes, a Felügyelet határozata következtében a mintegy százezer magyar kisbefektető nagy része mind a mai napig nem tud hozzáférni a különféle nyílt végű ingatlanalapba fektetett pénzéhez, körülbelül 433 milliárd forinthoz. A felfüggesztés idején ugyanis a bankok úgy módosították egyoldalúan forgalmazási szabályaikat, hogy a befektetők három nap helyett csak kilencven banki forgalmi napot követően - legkorábban tehát 2009 áprilisában - juthatnak hozzá az érintettek. Közben, november óta egy kivételével minden nyílt végű ingatlanalap értéke meredeken zuhan; van, amelyik értékcsökkenése a húsz százalékot is meghaladja. Mindezt a kisbefektetők tehetetlenül kénytelenek végignézni.

A Banki Károsultak Önvédelmi Szövetségének birtokába került hiteles önkormányzati jegyzőkönyv szerint Szeles Nóra, a Budapesti Értéktőzsdére is bevezetett Alapokat kezelő Macrogamma Befektetési Alapkezelő Zrt. ügyvezető igazgatója azt állította, hogy ő jelen volt a határozat meghozatalakor, és a PSZÁF banki nyomásra hozta meg a befektetési alapok forgalmazását korlátozó döntését, amelyet nyilvánosan a befektetők érdekeinek védelmével indokolt.

Én ott voltam a PSZÁF-nél, amikor ez a határozat született. A felügyeletet olyan helyzet elé állította egy nagybank, ami a legsportszerűtlenebb lépés volt a bank, és befektetési szektorral. Ez a bizonyos bank bejelentette, hogyha a PSZÁF nem függeszti fel ezt az alapot, akkor is »keresztbe tesz« ezeknek a piaci szereplőknek. Ez teljesen váratlanul ért minket, mert senki nem tájékoztatott, hogy lesz egy ilyen kezdeményezés. A PSZÁF soha nem látott módon élt ezzel a törvény adta jogával. A PSZÁF meghozta a határozatot, mert dönteni akart. Most azon fáradozok, hogy ez az ügy a lehető legmegnyugtatóbban záródjon le. Nem csak Önök vannak kétségbe esve, hanem az összes piaci szereplő.” - áll a jegyzőkönyvben.

A Banki Károsultak Önvédelmi Szövetsége az alábbi kérdésekben vár választ az illetékesektől:

- Mit keres egy Ingatlanalap-kezelő ügyvezető igazgatója a PSZÁF egy olyan ülésén, amelyen az ingatlanalapok befagyasztásáról döntenek?

- Mivel és hogyan vették rá a PSZÁF-ot a példa nélküli döntés meghozatalára, és mely bankra hivatkozva vagy megbízásából tették mindezt?

- Védheti-e a befektetők érdekeit egy olyan döntés, melyet Szeles Nóra elmondása szerint bankok hathatós közreműködésével hoztak meg?

A KÖSZ az eset kapcsán feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen, kérve annak kivizsgálását, hogy valóban a jegyzőkönyvben foglaltakkal egyezően született-e meg a kérdéses PSZÁF határozat, s amennyiben a válasz a kérdésre igen, úgy megvalósulhatott-e bűncselekmény az ügyben.

További információ: www.help.try.hu – karosultak@gmail.com

dr. Telkes József, a KÖSZ képviselője - +36 (1) 457-0903

Budapest, 2009. március 5.

 

 
Javasolt kép - közlése segíti, hogy idetaláljanak az érintettek!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: közlemény feljelentés pszáf macrogamma szeles nóra

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr86983550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása