Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Maya!

2009.02.24. 06:37 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

clipped from szatyor.org

A Szatyor Bevásárló Közösség egy informális egyesülés, amelyet néhány, lelkes, tudatos vásárló indított útjára azzal a céllal, hogy magas minőségű, lehetőleg organikus termesztésből származó, helyi termékeket vásárolhasson, korrekt áron.

Jelenleg friss zöldségek, tejtermékek, szörpök, befőttek, gyümölcslevek, Fair Trade kávék és csokoládék találhatók a kínálatunkban, s a választék folyamatosan bővül.
Törekszünk arra, hogy a Szatyor ne csupán egy fogyasztói csoportosulás legyen, hanem közösségként is működjön. Ezt személyes találkozók, közös főzések, összejövetelek szervezésével igyekszünk elősegíteni, amelyeken alkalmunk nyílik jobban megismerni egymást, s kötetlenül beszélgetni mindarról, ami éppen akkor érdekel bennünket.

Ha bemutatkozónk felkeltette érdeklődésed, esetleg kérdések merültek fel benned a Szatyorral kapcsolatban, írj egy levelet a zoldszatyor@gmail.com címre!

 blog it
clipped from lmv.hu
Ezt a kis házat, ahol baráti alapon megszálltunk Bécsben, közösen bérli öt ember. Egy reggel elmesélték, hogy a ház előtti biciklitárolót ők maguk lopták ide a város másik részéről, mert ott nem használta senki, nekik pedig kellett itt. Ebből balhé lett, de végül elfogadta az önkormányzat. A bécsi konferencia a szolidáris gazdaságról kicsit hasonló szellemű kezdeményezésekről szólt: autonóm csoportok útkeresései, amelyeket a mai rend még nem fogadott be, de már tolerál. Az a fontos, hogy mi, akik érezzük ennek a szelét, találjuk meg egymást, és mondjuk el, ki miben mesterkedik.
 
 
Találkoztunk egy csoporttal, akik a magyar Szatyor bevásárlóközösséghez hasonlóan együtt rendelik meg a zöldséget, tejet a közeli gazdáktól. Elmondták, hogy Ausztriában ez csak úgy legalizálható, ha mindenki belép egy szövetkezetbe, amelynek a tagjaként szétoszthatják az árut.
  blog it

Szólj hozzá!

Címkék: maya

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr87962297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása