Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Google: csak az első oldal számít!

2009.02.06. 03:27 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Az AOL közzétett egy adatbázist, melyben kiderül, hogy az emberek a találati lista melyik oldalán, melyik pozícióira hányszor kattintottak.

Rögtön az elején kiderült, hogy a látogatók 70%-a választ weboldalt az organikus listáról (a találati lista bal oldali része), míg a fennmaradó 30% a jobb oldalon elhelyezkedő fizetett hirdetések valamelyikére kattint.

A 70%-ból a látogatók 90%-a választ weboldalt magának az első oldalról, tehát az első 10 találat közül, és 10 látogatóból csak 1 lapoz tovább (a maradék 990 találathoz), hogy megnézze a hátrább lévő weboldalakat is és esetleg azok közül látogasson el valamelyikre.

Az első 10 találat közül választó emberek közül, 47% dönt úgy, hogy az első weboldalt látogatja meg. Hihetetlen! A második ehhez képet csupán 14%-ot, míg a harmadik 10%-ot szakít az organikus lista első oldaláról választók közül. Az első három helyezett 71%-ot zsebel be, következésképp a maradék 7 weboldalt a keresők 29%-a választja.

Ha naponta ezerszer keresnek egy kulcsszóra (ezt a Google Adwords segítségével megtudhatjuk), akkor abból mennyi látogatót szereznek meg elméletben, a különböző pozíciókban elhelyezkedő weboldalak?

Szóval 1000 keresés. Ennek 70%-a választ az organikus listáról, azaz marad 700. Ennek a 700-nak a 90%-a marad az első oldalon, ezért az első 10 oldalra 630 látogató jut.

A 630 látogatóból, kerekítve, 296-ot szerez meg az első oldal, a második 88-at, a harmadik pedig 63, míg a maradék 7 weboldal 183 kattintás közül osztozik.

(Folyt.!)

Szólj hozzá!

Címkék: google keresés kulcsszavak

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr23925674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása