Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Gyors, egyszerű szavazás készítés (3 perc)

2009.01.24. 10:55 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Kedvenc szokásaim egyike, hogy ha írás közben elakadok, vagy felmerül egy olyan kérdés, amellyel kapcsolatban érdekel a többi netpolgár véleménye, akkor egy gyors szavazást készitek.

A legjobb szavazás készítő. (Mondjál jobbat!)

Fiatalok, többségük sokat lóg a neten, a legtöbben tanulnak.

Az idősebb korsztálynak ez a legegyszerűbb.

Most már van vagy 10+ olyan kérdésem, amelyet egy időben (egyszerre inditva), teljesen azonos kérdésekkel és válasz-lehetőségekkel mindkét csoportban feltettem. Ha az érdekelt, mennyire nagy (vagy van-e egyáltalán) a különbség a fiatalok és az idősebbek véleménye között.

Mindkét szavazás készitő nagyon gyors.

Egy ilyen dupla szavazás elkészítése - ha tudom, mit akarok kérdezni - max. 3 perc és 24 óra múlva már vannak értékelhető eredmények, még ha a szavazók száma általában nem is nagy. (Attól is függ, hogy hová illesztem be a szavazást és ott mekkora a forgalom. Meg milyen a kérdés.)

Tulajdonképpen arra jó, hogy támpontot ad egy cikk folytatásához. Vagy egy feltételezésem gyors ellenőrzésére alkalmas. Pl.: "az emberek többségének nincs leírt célja".

Itt vannak a szavazásaim (176) RSS-csatornán, bőven adnak ötletet a felhasználási lehetőségekre. (ha előfizetsz az RSS-re, akkor automatikusan értesitést kapsz minden általam feltett új szavazásról, amelynek az átlaga az utóbbi 30 napban 0,5 lehet*.

Vedd észre pl. hogy az utolsó - "Melyik könyvet vennéd meg?" - szavazáson Mayát reklámozom a szavazáshoz csatolt képpel, aki viszont a Japántataszt reklámozza.

Ha szavazást (vagy blog-bejegyzést) készitek, most már vagy 2 éve alaposan és gondosan cimkézek**. (Szerintem sajnálatosan kevesen teszik ezt, ezt is érdemes lenne megkérzdezni a bloggerektől.)

Vannak remek hosszabb kérdőiv készitők, a legjobbakat megtalálod az eszközök Startnap.com oldalán.

Találós kérdés: a bejegyzés végén a cimkék között szerepel: "42". Mit gondolsz miért?

*Találós kérdés2: Miért vannak egyes bejegyzésekben pirossal szedve a számok?

**Tervezett téma: Irnék a cimkézéről (Miért fontos, miért jó, hogyan.) Te hogyan cimkézed a bejegyzéseidet?

Végül egy - szerintem fontos - szavazás, itt ne csak szavazz, hanem add is tovább a szavazásnak a linkjét, remélem magadtól is rájössz, hogy miért.

(Ez lesz a következő, félretettem arra az időre, amikor nem lesz érdekes hir: "Legyen minden korm.hivatalba automata válaszadó email." az MTI-ügyhöz kapcsolódik. De most nem kell hir, a jövő héten ott az ORTT-tárgyalás. A sajtót is mindig "etetni" kell, bár a tápláláson kivül a tisztitás is ráférne. A programozással nincs gond, erre vagy arra rendese be van programozva a sajtó, de ez már véképp egy Kampánycsend bejegyzés témája lehetne. Harc a figyelemért, a becsapott ingatlanalaposok igazságáért. De szépen hangzik? A cimek adásáról is kellene irnom.)

Ha eddig nem derült volna ki, explicit is ám legyen:

Minden szavazásnak kell a reklám - ha azt akarom, hogy sokan válaszoljanak rá.

Tennivalóm: a sok szavazás közül kiválasztom a 3 legfontosabbat, és azt egy startnap.com/szavazas oldalra teszem, hogy ne felejtkezzek el róluk. Mint a jelen bejegyzésben, ha igyekszem releváns témában releváns szavazással amennyire képes vagyok rá, mozgásba hozni a T. Olvasó képzeletét. A startnap.com-os megoldás előnye, hogy sokszor nem egyenként, hanem együtt, tehát a startnap.com/szavazas linket kinálom fel, aztán majd döntse el a K.Olvasó, hogy melyik érdekli annyira, hogy nyomjon egy gombot. Itt is a marketing a fontosabb, szavazást mindenki tud késziteni, az a művészet, hogy szavazzanak is rá. Nem?

Szólj hozzá!

Címkék: 42 szavazás találós kérdés netszemle

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr11899297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása