Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Lehagyhatja-e a NetSzemle az Indexet?

2009.01.19. 10:04 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Tudom, a kérdés feltevése ugyanolyan abszurdnak hangzik, mint a LMP szándéka, hogy reklám nélikül kerülnek majd be a képviselőik a Parlamentbe, de hát egy blog azért van, hogy az ember bármit irhat bele. (Na jó, nem bármit, mert kaptam én már figyelmeztetést a blogszolgáltatótól amiatt, amit írtam és nemrégen az ingatlanalapok témájában a Magyar Nemzet ki is zárt a fórumáról, indoklás nélkül, levelekre sem válaszolunk stílusban.)

De hülyeségeket írni szabad. Igaz, azzal számolni kell, hogy a neten könnyen "szétszedi" az embert a közönség/közösség, hogy ha nem figyel oda. (Ezek a történetek is tanulságosak, egyszer elmesélem, ha érdekel valakit.)

A szándékot, vagyis hogy minőségben és látogatottságban lehagyjam az Indexet, halálosan komolyan gondolam. Célozd meg a holdat... alapon.

Mégis mire alapozom ezt?

Egyszerűen a civil újságírás természetére. Azaz arra a feltételezésemre, amelyet nyilván bizonyítanom kell, hogy 3,000 lelkes amatőr sokkal jobb lapot csinálni, mint 30 profi. A 3,000-ből ugyanis kiválasztódik 300 jó szerző (blogger, civil újságíró), és nekik minden napra lesz 30 "legjobb cikkük", amely friss olvasni (és néznivalót, mivel terjed a videózás a neten). (Hogy ki a jó, azt az olvasók döntik el.)

Most már csak egyetlen kérdés van, vajon össze lehet-e szedni kis hazánkban 3,000 "lelkes amatőrt"?

Szerintem igen, ha megvan a megfelelő érdekeltslg. (Erről később részletesen írok, most nem kezdek bele.)

Még egy szentégtörő állítás: bizonyos szempontból a NetSzemle 2.0 már most jobb, mint az Index - amúgy kedvenc portálom -, mégpedig azért, mert a NetSzemle az egész magyar nyelvű internetes világ legjobbjait szedegeti össze.

Mi lesz, ha beindul a termelés és a "gyűjtögetők" ning-oldalakkal, a szerzők blogokkal, cikkekkel, interjúkkal árasztják el majd az oldalt?

Sok tanulsággal szolgált az eddig megismert és felhasználóként kipróbált civil újságírás oldalak tanulmányozása és persze a blog-szolgáltatóké is, akiknek a címlapja lassan önmagában is tartalmasabb lesz, mint a "profiké". Nem kell tehát mást tenni, mint szépen összeszedni a legjobbakat és elindítani azt a kizárólag ingyenes elemekből épülő oldalak közötti honlap-versenyt is, amelyet már tavalya felvetettem MJ barátomnak. (Ezt a bejegyzést elküldöm neki.)

Mindeközben még arra sem futotta, hogy betegyek egy látogatottságmérőt a NetSzemle oldalaira - készülönk a saját szerverre költözésre.

Mitől lesz egy portál számodra a "legjobb"? (Én sem tudnék egyből válaszolni, azért kérdezem.)

Szólj hozzá!

Címkék: index siker legjobb cél netszemle

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr21886805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása