Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Kommunikációs kerülőutak és hálózati hatás

2009.01.17. 10:33 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Kommunikációs kerülőutakat kell keresnünk abban az esetben, ha nem célszerű egyenesen, a valódi témánkkal nyomulni, mert az a másikat nem érdekli. (A start után már néhány hónappal ebbe a helyzetbe kerül minden hálózatszervező.)

Ebben az esetben kérdezzük meg magunkat, hogy mi érdelheti a másikat és keressünk rá választ, pl. egy neki való cikket a NetSzemlén vagy valamelyik rovatában, és azt küldjük el neki.

Ha a NetSzemle olvasója lesz, akkor a KÖSZ! programjairól is képet kaphat később, ha esetleg megváltozik a helyzete.

De az is lehet, hogy a hálózati hatás érvényesül, például úgy, hogy elküldi a közös mániában szenvedő barátjának a cikket, aki szintén továbbadja egy harmadik mániákusnak, amely mániának természetesen az ég adta világon semmi köze sincs az ingatlanalapokhoz.

Ám ennek a harmadik, a mi ügyünk iránt szintén érdektelen barátnak van egy anyósa (mondjuk), akiről tudja, hogy ingatlanalapba tette a pénzét. S noha a barátunk el sem olvasta, de elküldi neki a NetSzemle.hu cikkét, mert szeretné rá felhivni a figyelmét. vagy még gyakrabban, erről elfelejtkezik, nem jut eszébe, ám ugye ő is (a harmadik barát), mint mindenki, a saját hülyeségét nyomja. Elküldi az anyősnak a saját hülyeségét, ő pedig ezáltal a NetSzemle cimoldalára jut.

S akkor a negyedik barátnak megakad a szeme a címlapon....

Éritek ugye?


<a href="http://netszemle.hu">www.netszemle.hu</a> - A világháló legjava.


Magyarul azt akartam csak mondani, hogy a dolog úgy is működhet, hogy NEM az ingatlanalapok témáját nyomjuk a médiában, hanem csak figyelünk, hogy miről beszélnek. S akkor hozzá lehet szólni. A HirTV-nek van pl. egy "Negyedik" c. műsora az új, internetes médiáról, őket a 100% online szervezett érdekvédelmünk módszertana érdekli, s én is szivesen beszélnék róla. Vagy neked van egy kedvenc műsorod, és ott találsz valami kapcsolódási pontot, amelyről úgy érzed, hogy tudnia kell.

A NetSzemlét még alig ismerik. Igy minden releváns cikke érték lehet annak, akinek pont az adott témában van szüksége információra. Pl. ha valaki újságiró, akkor haszonnal olvashatja a NetSzemle "Szmogriadio" vagy "Gázválság" cimű összeállításait, pláne ha erről kell valamit irnia. Természetesen orvosoknak az Egészség 2.0 oldalt vagy foci- és sport mániásoknak a SportSzemle oldalon érdemes keresgélni.

S ha már bent vagyunk, csak azt kell egy mellékondatba belefűzni, hogy mit irjon be a keresőkbe. Pl. azt, hogy "károsultak"...

Pici tett egy oldalt vagy egy cikket ajánlani, de nagy örömet lehet vele szerezni.

Végül fontos - a kapcsolattartás kényelmes módja miatt - hogy a NetSzemle Facebook profiljára ismerősként feliratkozzon. Ennek annyi előnye van, hogy az illető azonnal értesitést kap olyan excliuziv hirekről - most is van ilyenünk - amelyekről másképp lemaradt volna. Nekünk meg az a jó, hogy sok embert el tudok majd nem tolakodó módon érni, ha erre bármilyen okból szükség lenne.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr52883173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása