Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Cikk a Figyelőnetre

2009.01.17. 11:21 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

A jelek szerint ebben a témában egyelőre nem számithatunk a mainstream médiára, igy az internetes lehetőségeket kell jobban kihasználnunk.

Folytatom az események folyamatos percről-percre tipusú dokumentálását az ingatlanalpok blogján és a munkanaplómban is. Az utóbbiban azt is leirom, hogy mit miért csinálok, mert érzésem szerint hasonlóan szivélyes média fogadtatás vár sok más civil kezdeményezésre is, de ezt majd ha van kedvetek ti elmondjátok. Webkettes egy sorozat lenne ez, tehát kifejezetten kérem, hogy kapcsolódjatok be, ha értelmét látjátok persze a sorozatnak.

A tartalékaink kihasználásához elsőroban azt javaslom, hogy akit érint ez a probléma, keresse fel az origonak a média működéséről szóló fórumát, vagy egyszerűen itt, hozzászólásban mondja el a tapasztalatait.

Az interneten kihasznáéható módszerekről, technikákról, vagyis arról, hogy a blogokat hogy lehet "mozgalomszervezésre" is felhasználni, szintén külön blog fut. Ezen megtudhatod többek között, hogy melyik kereső jobb, mint a Google, vagy hogy melyik a legyorsabb kezdőoldal. Mindenkinek ajánlom, aki azt akarja, hogy a blogjának több olvasója legyen. (Linkcsere jön még szóba, de itt sem kezdeményezek. Az első körben egyetlen szervezettel jött létre egy ilyen tipusú megállapodás, legközelebbi rokonainktól, a banki hitelkárosultak egyesültetétől ugyan kaptam választ a levelemre, de aztán el is akadt. Kölcsönös link cserénem állapodtun meg, ők az első a Partner-oldalon: ők a Multinacionális Cégek Károsultjainak Esete - http://multik.hu/

Nem hiszek, helyesebben nem tartom elegánsnak az online marketing tolakodó formáit, még ha vannak köztük kiemelkedően sikeresek is. Szerintem ha tetszik valakinek valami az interneten, akkor úgyis továbbadja. Mindenesetre ne akarjanak semmire se "rávenni". Ezért, vagyis hogy távol tartsam magam a fárasztó hülyeségektől, összeszedtem a magam számára a 10 legjobb blogot, hogy egy helyen, automatikusan frissülve olvashassam őket:
http://blogszemle.ning.com

Végül fontos, hogy minden eszköz egyszerű élegyen, hogy bárki, akinek kedve tartja, a NetSzemle-megoldás minden részletét lekoppinthassa. Kifejezetten keresem a tehetslgeket, és azokat, akik - oldaluk alapján - szemmel láthatóan komolyan foglalkoznak a civil újségirással, a magam részéről minden eszközzel segiteni is fogom. Sőt: nagy terveim vannak arra az esetre, ha - ami nem kizárt - kifejezetten divatba lehetne hozni a civil újságirást.

Ezzel kapcsolatban még annyi biztatót tudok mondani, hogy még régebbről (évekkel ezelőtt) igéretet kaptam Vitray Tamástól, hogy ha elindukok az online kommunikációs iskolámmal (Kérdezéstechnika 2.0), akkor eljöhn a megnyitó diszelőadást megtartani. Másik meghivott vendégem szintén a példaképem, "a nagy magyar" levelező, a "hivatásos levéliró", a hozzászólások bajnoka, rájöttél, hogy kire gondolok?
A harmadik vendég még nem tudom ki lenne, Fiala Jánosra gondoltam, de őt nem példaképnek, hanem - nem is tudom minek szánom. Esettanulménynak.

Kb, 1 évvel ezelőtt, amikor elkezdtem a NetSzemle tervezését, egy szavazáson azt kérdeztem, hogy mennyire legyen "bulváros" a NetSzemle. A legtöbben azt válaszolták, hogy "kicsit bulváros" legyen. No ez a válasz annyira megihletett, hogy a folytatásban ezzel szeretném kezdeni a média szerepével kapcsolatos eszmefuttatásomat.

"Kicsit bulváros"! legyen!

Ennek jegyében olyan közfigyelemben álló 2 szereplőt választottam ki, amelyek elég jók ahhoz, hogy lehetnének még sokkal jobban is. Az egyik a RadioQ, és azon belül az Adó-vevő c. műsor és Fiala János reggeli műsora, amelynek rendszeres hallgatója vagyok.

A másik a HirTV, amely nekem rossz meglepetést okozott a tegnapi Ingatlanpiac műsorával. (Lásd az előző cikket.)

A többi méfia után nem szaladgálok ezzel szemben a blogon (munkanaplo.blog.hu) dokumentálom, hogy mikor mi történik. Mit válaszol vajon az MTI az eimént elküdlött levelemre (pontosabban az MTI cimoldalán található "Küldjön hirt!" dobozon keresztül eljuttatva vagy a 10. üzenetet küldöm nekik. Ezúttal értesitettem Vincze Mátyést, hogy az MTI ellen ORTT beadvánnyal éltünk és magyarázatot kértem az elnök úrtól arrra, hogy hogy lehetséges, hogy 2 hónappal az "esemény" után, amikor 100.000 ember összesen 433 milliárd forintját alkotményellenesen hozott törvénymódistásra hivatkozva egyszerűen lenyúlják úgy, hogy az MTI egyetlen alkalommal sem kérdez rá a nyilvánvalóan megtévesztő tájékoztatás hátterére. Miért nem kérdezte meg pl. még egyetlen újságiró msem például, hogy milyen alapon háritják át a bankok egy gyári hibás termék összes anyagi veszteségét a bizonyithatóan félrevezetett befektetőkre?

Szóval folytatom, mert a HirTV tegnapi műsorától kiakadtam. Hogy lehetséges, hogy vért kell izzadni ahhoz, hogy egy ennyi embert érintő ügyben minden oldal megszólalhasson a médiában? Miért van lassan az az érzésem, hogy ha bekapcsolom a tévét, akkor folyton meg akar vezetni valakivel, és ha valódi képet akarok kapni a világról, akkor blogokat olvasok? Ha ez igy van, akkor hogyan s miként lehet a blogok összesített tudását és tapasztalatát mások számára is könnyen elélrhetővé tenni? (A blog keresőket még alig hasznlják.)

Tekintsétek ezt a cikket amolyan vitainditónak, amely abból indul tehát ki, hogy mit tehet a civil média annak érdekében, hogy versenyre kellhessen a hagyományos médiában a világról adott valüós tájékoztatásban és az érdekvédelem megszervezésével.

Addig, ha van kedved, meséld el, neked milyen tapasztalatot van a mainstream médiával és miképpen próbálod a céljaidat internetes szervezéssel elérni. Ha egyáltalán.

(A cikk tehát kivállóknak készült, ezért olyan szájbarágós helyenként és azért nincs benne hivatkozás, mert a Figyelőneten nem lehet linket bekapcsolni sajnos.)

2 komment

Címkék: média érdekvédelem digyelőnet

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr30883246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

busalmos · http://organikuslinkcsere.hu 2009.10.13. 18:41:14

Remélem sikeresek lesznek a terveid. Én is nagyon örülnék, ha a civil újságírás felül kerekedne a hagyományos újságíráson.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2010.09.11. 15:22:35

Ne tegnapi a post....én most találtam meg. Nagyon megfogott ez a mondat: >>"Miért van lassan az az érzésem, hogy ha bekapcsolom a tévét, akkor folyton meg akar vezetni valakivel, és ha valódi képet akarok kapni a világról, akkor blogokat olvasok? Ha ez igy van, akkor hogyan s miként lehet a blogok összesített tudását és tapasztalatát mások számára is könnyen elérhetővé tenni? (A blog keresőket még alig használják.) "<< Nekem is ez a véleményem. Köszönöm,és sok sikert kívánok!
süti beállítások módosítása