Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Keresem a fekete gyöngyöket....

2009.01.16. 11:19 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

vagyis azokat a Ning-oldalakat, akikkel össze lehet kapcsolódni.

Ez is, mint a rendszer minden eleme önkéntes és működési modelljeit leginkább a "részvételi demokrácia" kulcsszó alatt keresném. De hogy ezzel Neked ne kelljen külön fáradnod, az oldalt megcsinálja valaki helyetted, akinek szintén fejlődése ugyanez a téma.

Olyan mint a lap.hu, csak anyival jobb, hogy már gondosan előválogatott tartalmakat kap az ember, olyan RSS-eket, amit valaki, a Ning-oldal gazdája rendszeresen olvas. Minőségellenőrzött oldalak, err utal a szlogen: "A világháló legjava".

Szóval keresem a fekete gyöngyöket, azokat a ning-oldalakat (de másokat is), amelyek egy adott témával mélyn, alaposan foglalkoznak. Cikkek, blogok, linkek, vélemények, video, fórum, stb. minden egy helyen, egy spéci témában.

Ezek önkéntes alapon összekapcsolódnak egymással, és a wiki-hez hasonló módon, itt is egymásra reagálva és egymás ötleteit hosszabb-rövidebb ideig követve szerveződhetnek projectek, felhasználva az egyszerű, megbizhatóan működő és könynen kezelhető eszközöket, mint amilyen pl. kezdőoldalnak a startnap.com vagy az ötlet eredeti gazdája a startnap.hu példázza. (Alternativ tartalom-jegyzékként itt van pl. a NetSzemle startnap.com oldala.

Itt egy video is a startnapról.

Az eszközök - Google, Ning, Startnap.com, Clipmarks.com - azért olyan egyszerűek, hogy ezzel ne sokat vacakoljunk. Mindenki, aki akar, be tud kapcsolódni valahogy, és ugye azt ma már nem kell bizonyitani, hogy mennyie előnye van, pl. álláskeresésnél, ha van az embernek valami jó honlapja és/vagy blogja?

Az eszközöket itt gyűjtöm.

Szólj hozzá!

Címkék: blog blogéria

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr64881419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása