Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

A Clipmarks használata

2009.01.15. 17:52 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

 

Magunkat is átverjük, ha pénzügyekről van szó!

 

Olvasom az egyik cikkben, kiderül, hogy pénzterápia-szerű kiscsoportos terápia folyik, nagyjából ez olyan lehet, amilyet magam is - pszichodráma alapokon - elképzeltem:

Írjuk fel egy cédulára vajon mit gondolunk a pénz és bármi más viszonyáról, ami épp eszünkbe jut: házasság, gyermeknevelés, szórakozás, munka, nyugdíj. Aztán kérjük meg elfogulatlan barátainkat írják fel ők is az ötleteiket, végül pedig kiscsoportos terápia keretében beszéljük meg a felmerült témákat, lehetőségeket. A módszer segíthet leleplezni, vajon miért is olyanok a költekezési szokásaink, amilyenek.

Ez a kivágás is Clipmarks-szal készült, amelyről sajnálatos módon egyetlen magyar nyelvá leirést vagy bárkit, aki használná az eszközt, nem találtam. Pedig ezzel az eszközzel készülnek a "Jegyzeteim", nagyon kényelmes és egyszerű a használata.

A példában említett cikkben csak ez az egy rész volt, amit el akartam tenni. A letöltött és installált Clipmarks egy kis beépülő ikon a böngészőben, ha kell, csa rákattintok, kijelölöm az érdekes részt, két gombnyomás és automatikus felhelyezi 3 blogra, amelyeket a beállítások között beprogramoztam:

1. http://telkes.livejournal.com - a legjobb kulcsszavas helyezések a Google-ban, ld. pl. "gázválság" (ird be).

2. http://jozseftelkes.vox.com - tetszik, egyszerű és megbizható, a Livejournal-lal egyenértékű technikailag, de kevésbé jól teljesit a Googleban. 

3. http://telkes.wordress.com - ez csak technikai tartalék

Végül az 1. pontban szereplő blog linkjét beillesztem a Ning-be, és igy lesz a hirek/clipmarks oldal kiemelt középső oszlopa.

Tartalmilag persze nem véletlen, amit válogatok, azt, röviden, ami engem és feltételezésem szerint a környezetemben működő projectek embereit érdekelheti. Vagy csak érdekes.

Képeket remekül kezeli, automatikusan átméretezi.

Jó lenne, ha más is kipróbálná és használná ezt a remek eszközt!

Ning, Clipmarks és természetesen a Google alapszolgáltatásai. Ez mindenre elég, fontos, hogy egy könnyen, bárki által alkalmazható eszköztár legyen, mert a tartalom lenne a NetSzemle-hálózat lényege.

Virtus-cikknek ugyanez igy fest.

Szólj hozzá!

Címkék: google blog blogger civil eszközök clipmarks ning

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr66880049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása