Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Érzések és megérzések

2008.04.23. 10:08 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Várj egy percet!


Igen, a hangulatok érzések, az érzések pedig intuíciók, és igen, a nőknek és a férfiaknak is van ilyen.

És igen, a hangulat el is torzíthatja a „valódi” intuíciót. Mi a valódi intuíció, és hogyan léphetünk túl a hangulatingadozásokon az igazság felé? Azzal a gyakorlattal, amit én úgy hívok, hogy „várj egy percet”, ami azt jelenti, hogy rászánod az időt, hogy ellenőrizd, mik a valódi érzéseid a múló hangulat mögött. A „várj egy percet” módszerhez le kell ülnöd egy időre, csendben, kényelmesen, a nagy ülőcsontjaidon kiegyensúlyozva, és meg kell vizsgálnod a testedet, fel kell fedezned azokat az érzéseket, amelyek elmondják, hogy az eredeti intuíció igaz volt-e vagy sem.

Ezt az intuíciós gyakorlatot kibővítheted úgy, hogy egy órát vársz, mielőtt leülnél, és megvizsgálnád az érzéseidet, vagy mint az amerikai indiánok, akik három napot várnak, mielőtt az első érzést megvizsgálnák. A lényeg az, hogy várj, és vizsgáld meg az érzéseidet.

Az intuíció nem annyira érzelmi reakció, mint kiegyensúlyozott válasz. Az intuíció kimért elgondolkodás, egyfajta meditatív, tudatos befelé nézés.

És nézz is befelé, nézz a testedbe a válaszokért. A tested nem hazudik. Engedd, hogy beszéljen. A testedben jobban megbízhatsz, mint az elmédben. A mentális elme bármiről el tudja képzelni, hogy igaz, a tested pedig tudja, hogy mi az.

Általánosan elterjedt hiedelem, hogy a nők intuitívabbak, mint a férfiak, vagy legalábbis jobban tudatában vannak az intuícióiknak. A Psychology Today című folyóirat cikkében, amely arról szól, hogy egészségünk érdekében mennyire fontos követni az intuíciót, azt olvashatjuk: „Bizonyított, hogy a férfiak egészséggel kapcsolatos becslései egy kicsit jobban megjósolják a valósi egészségi állapotot, mint a nőké. A nők hajlamosabbak aktuális hangulatukat is belevenni az ítéletükbe, és a hangulat sokkal gyorsabban változik, mint az egészség.” Érdekes, de igaz?

És arra is kíváncsi vagyok, hogy befolyásolja-e az intuíciót a hangulat? Nincs-e kapcsolat az érzések (hangulat) és az intuíció között? Vajon azért, mert a nők hajlamosabbak a hangulati változásokra, nincsenek-e jobban tudatában érzéseiknek, és ezért nem intuitívabbak-e? És valóban igaz-e, hogy a nőket jobban befolyásolja a hangulat, mint a férfiakat? Mi a helyzet a hangulattal és intuícióval?

Az intuitív életforma azt jelenti, hogy sodródsz érzelmeid folyamával. Ez ellentétes a  siker és kemény munka hagyományos „munkaetikájával”: vesd meg keményen a lábad, és keresd meg gyorsabban a pénzed. Ez a módszer addig működik, amíg tönkre nem tesz, és nem tudsz dolgozni többé.

Az intuitív módszer a tiszteletre méltó taoista filozófia rokona, amely szerint a legkisebb ellenállás útját kell követni. Ússz az árral. Legyél olyan, mint a víz: nyílt, lágy, folyékony, változékony, folyamatos mozgásban és néha mégis látszólag teljes nyugalomban.

Ellenállás nélkül azonban nincs kihívás, erősödés, növekedés… és elkezdődik a hanyatlás. Tehát a túl könnyű út sem ideális, mert küzdelem nélkül nincs győzelem.

Az intuíció a középút, az egyensúlyútja, amely magába foglalja az erőfeszítést és a könnyebbséget. Életednek és döntéseidnek olyan módot keress, amely egyszerre könnyű és küzdelmes. Behódolás ÉS fejlődés. Engedd el ÉS szorítsd.

Ha van arról személyes tapasztalatod, hogy a megérzéseid hogy s mint segítettek valamiben neked, írd meg, ha van kedved megosztani másokkal is!

Szólj hozzá!

Címkék: érzések megérzések

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr37438297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása