Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Mit miért teszel?

2008.04.21. 10:53 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Miből áll egy jó élet?

(írta Jim Rohn) 

Az élet legmagasabb szintű kifejeződése nem a bankszámlád. Az élet legmagasabb szintű megvalósítása nem egy Mercedes. A legmagasabb szintű önkifejezés nem részvényekben vagy birtokban nyilvánul meg. Az élet legmagasabb szintű megvalósítása szerintem az, ha valaki jó életet él. Folyamatosan azt kell kérdezni saját magunktól: mi lenne nekem a jó élet? És újra és újra át kell néznünk a listánkat. A listát, amely magába foglal minden fontos dolgot: spiritualitás, gazdasági helyzet, egészség, kapcsolatok és pihenés. Hogy miből áll egy jó élet? Írok róla egy rövid listát.

1. Az első a termelékenység. Nem leszel boldog, ha nincsenek eredményeid. Az élet játéka nem pihenés. Persze kell pihennünk, de csak annyi ideig, hogy erőt gyűjtsünk, és visszatérjünk a munkához. Mi a célja az évszakoknak, és a magoknak, a földnek és a napsütésnek, az esőnek és az élet egész csodájának? Hogy lásd, mihez tudsz kezdeni vele. Hogy kipróbáld magad. Mások is kipróbált6ák magukat, tessék, itt az eredménye. Próbáld ki magadat, hogy lásd, mire vagy képes. A termelékenység tehát az élet része.

2. A második a jó barátok. A barátság valószínűleg a legnagyobb támogató rendszer a világon. Ne tagadd meg magadtól, hogy neked is legyen egy ilyen rendszered. Semmi más nem pótolhatja. Előnyei egyedülállóak. A barátok azok a csodálatos emberek, akik mindent tudnak rólad, és mégis szeretnek. Néhány évvel ezelőtt elvesztettem az egyik legjobb barátomat. 53 évesen halt meg – szívrohamban. David meghalt, de nagyon különleges barátom volt. Gyakran mondogattam neki, hogy ha külföldön börtönbe kerülnék, és csak egy telefonhívást engedélyeznének, őt hívnám fel. Miért? Mert ő odajönne, és kihozna a börtönből. Ilyen az igazi barát. Valaki, aki jön, és kihoz. Persze mindannyiunknak vannak felszínes ismeretségei ezek azok az emberek, akik azt mondanák: „Hé, ha hazakerültél, hívj fel, és csapunk egy nagy murit!” Szükségünk van hát mindkettőre, az igazi barátokra és a laza ismeretségekre is.

3. A harmadik dolog a listámon a kultúrád. A nyelved, a zenéd, az ünnepségek, a hagyományok, a ruhák. Ez mind annyira fontos, hogy életben kell tartanod. Valójában az egyediségünk az, ami, amikor találkozunk és keveredünk egymással, vitalitást, energiát, erőt és különlegességet ad a világnak.

4. A negyedik a spiritualitás. Ez segít felépíteni a család alapját, ami majd felépíti a társadalmat. Ezért mindenképpen tanulmányozd, gyakorold és tanítsd. Ne hanyagold el természeted spirituális részét. Hiszen ez tesz azzá, aki vagy, ez különböztet meg az állatoktól, a kutyáktól, macskáktól, madaraktól és egerektől. A spiritualitás.

5. A következő: amit a szüleim tanítottak nekem. Ne hagyj ki semmit. Ne hagyd ki a játékot. Ne hagyd ki az előadást, a mozit, a bemutatót, a táncot. Menj el mindenhova, ahova csak tudsz. Vegyél jegyet, amire csak lehet. Nézz meg mindent, tapasztalj meg mindent, amit csak lehet. Ez olyan sokat segített nekem, egészen a mai napig. Az édesapámat, ha éjjel tíz-tizenegy körül felhívtad 93 éves korában, nem sokkal azelőtt, hogy meghalt, nem találtad volna otthon. Elment a rodeóra, nézte a baseballmeccset, meghallgatott egy koncertet, elment a templomba – elment valahova.

Élj mozgalmas életet. És hogy miért? Ha jól élsz, jól fogsz keresni. Ha jól élsz, meg fog látszani az arcodon, hallható lesz a hangodban. Lesz benned valami különleges és varázslatos, ha jól élsz. Nem csak a magánéletedet fogja áthatni, hanem az üzleti szférát is. És olyan vitalitást ad majd neked, mint semmi más.

6. A következő a családod és a belső köröd. Áldozz rájuk, és ők is áldozni fognak rád. Inspiráld őket, és inspirálni fognak. A belső körödnél figyelj a részletekre. Amikor apám még élt, mindig felhívtam, ha elutaztam valahová. Csaknem minden reggel együtt reggelizett a többi farmerral, egy kis délkelet-idaho-i vendéglőben, a Decoy Inn-ben. Szóval Papa odament reggelizni, és meg felhívtam, hogy jó napja legyen. Pedig ha például Izraelben voltam, az éjszaka közepén kellett felkelnem – de csak öt-tíz perc volt az egész. Szóval felhívtam a vendéglőt, és Papát odahívták a telefonhoz. „Papa, Izraelben vagyok!” – mondtam. „Izraelben! És mi újság Izraelben, fiam?” – kérdezte. Jó hangosan beszélt, hogy mindenki hallja – az én fiam felhív engem Izraelből! „Papa, múlt éjjel fogadást adtak a tiszteletemre, egy tengerre néző tetőteraszon!” „Hú, fiam, fogadást adtak a te tiszteletedre egy tengerre néző tetőteraszon?!” És már mindenki tudta is a történetet. Csak öt-tíz perc volt az egész, de milyen különleges nap az én 93 éves Papámnak!

Ha egy apa úgy indul el reggel otthonról, hogy egész nap érzi a kislánya puszijának nyomát az arcán, akkor aznap erős ember. Ha a férj úgy megy ki a házból, hogy még érzi a felesége ölelésének nyomát, egész nap legyőzhetetlen. A különleges kapcsolatod a belső köröddel az, ami erőssé és befolyásossá tesz. Ne hagyd hát ki a lehetőséget. Ez a legnagyobb érték. A próféta azt mondta: „Sokféle erény és érték van, de a legnagyobb az, ha egy ember szereti a másikat”. Nincs nagyobb érték a szeretetnél. Jobb egy sátorban lakni valakivel, aki szeret, mint egy luxusvillában egyedül. Ha valaki szereti a másikat, az az egyik legnagyobb dolog az életben.

Tehát a mozgalmas nap során se felejtsd el, hogy mit miért teszel. Kívánom, hogy tényleg olyan életet élhess, ami meghozza mindazt a gyümölcsöt és jutalmat, amire vágysz.

Szólj hozzá!

Címkék: jim rohn

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr91435087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása