Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Vezetés

2008.04.02. 00:01 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

A jó vezető tulajdonságai

(írta Jim Rohn)

Ha olyan vezető akarsz lenni, aki a nagy kaliberű embereket vonzza, akkor neked magadnak is ilyennek kell lenned. A vezetés az a képesség, hogy vonzz másokat azokhoz az ajándékokhoz, képességekhez és lehetőségekhez, amelyeket te, a tulajdonos, a vezető, a szülő nyújtani tudsz. Én a vezetést az élet nagy kihívásának nevezem.

Egy vezetőnek fontos, hogy fejlessze a készségeit. Minden nagy vezető képzi magát, amíg hatékonnyá nem válik. Néhány fontosabb részlet:

  1. Tanulj meg erősnek, de nem udvariatlannak lenni. Olyan lépés ez, amelyre mindenképpen szükség van, hogy erős, hatékony vezető legyél. Vannak, akik összekeverik az erőt a durvasággal. Pedig soha nem helyettesíthetik egymást.

  2. Tanulj meg kedvesnek, de nem gyengének lenni. Nem szabad összekeverni a kedvességet a gyengeséggel. A kedvesség nem gyengeség, hanem egyfajta erő. Elég kedvesnek kell lenned ahhoz, hogy meg tudd mondani valakinek az igazat. Elég kedvesnek és belátónak ahhoz, hogy egyenesen megmondd, és próbáld megtéveszteni.

  3. Tanulj meg bátornak, de ne erőszakosnak lenni. Bátorság kell ahhoz, hogy ne vesztesként zárd a napot. Ha ki akarod építeni a befolyásodat, oda kell állnod a csapatod elé. Fel kell készülnöd arra, hogy fogadd az első nyílvesszőt, szembenézz az első problémával, felfedezd a gondok első jelét.

  4. Tanulj meg alázatosnak, de ne félénknek lenni. Nem kerülhetsz a csúcsra, ha félénk vagy. Vannak, akik összekeverik a félénkséget az alázattal. Az alázat a csodálat érzését kelti. Ráébreszt az emberi lélek és elme nagyságára. Megérteti, hogy van valami különbség az emberi élet és a világ többi történése között. Az alázat azt jelenti, hogy felfogjuk a távolságot köztünk és a csillagok között, és mégis érezzük, hogy a csillagok része vagyunk. Tehát az alázat erény, a félénkség pedig betegség. Meg lehet gyógyítani, de elég komoly probléma.

  5. Légy büszke, de ne arrogáns. Az ambícióhoz büszkeség kell. Büszkeség a közösségben, a küldetésedben, az eredményeidre. De a jó vezetővé válás kulcsa az, hogy ne keverd össze a büszkeséget az arroganciával. Én azt hiszem, a legrosszabb fajta arrogancia a tudatlanságból származik. Amikor nem is tudod, hogy nem tudsz. Hát ez a fajta arrogancia elviselhetetlen. Ha valaki okos és arrogáns, azt még el lehet tűrni. De ha valaki tudatlan és arrogáns, az már túl sok.

  6. Legyél humoros, de ne bolond. Ez nagyon fontos egy vezetőnél. A vezetők megtanulják, hogy az rendben van, ha humorosak, de ne legyenek ostobák. Legyél vicces, de ne legyél bohóc.

És végezetül, maradj a realitások talaján. Indulj ki az igazságból. Kíméld meg magad a szenvedéstől. Fogadd el az életet olyannak, amilyen. Az élet különleges dolog. Egyesek szerint tragikus, de én jobban szeretem azt mondani, hogy különleges. Az élet egész drámája nagyon különleges. Lenyűgöző. És rájöttem, hogy azok a képességek, amelyek jól működnek az egyik vezetőnél, nem működnek a másiknál. De a vezetés alapvető képességei jól alkalmazhatók csaknem mindenkinél: a munkahelyen, a közösségben vagy otthon.

Szólj hozzá!

Címkék: vezetés jim rohn.

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr32406336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása