Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Robert Kiyosaki a network marketingről

2008.03.24. 12:28 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Itt az ideje, hogy saját vállalkozásban kezdj el gondolkodni. Egy állásban dolgozni azt jelenti, hogy azért kapsz pénzt, hogy másnak a vállalkozásával törődj. A jelenlegi gazdasági helyzetben sokkal jobban jársz, ha a saját vállalkozásodon jár az agyad.
Az az ötlet, miszerint járj iskolába, szerezz jó bizonyítványt, keress egy biztos állást, és bízd magad a vállalatod és a kormány gondviselésére, alapjában az ipari forradalom idején született meg. Akkor ez egy jó megoldás volt - és az is maradt mindazok számára, akik 1930 előtt születtek.
Ez napjainkban már nem működik, mert ma már a számítástechnika korszakában élünk. A játékszabályok megváltoztak. A nagy vállaltoknak az a véleménye, hogy ők már nem hajlandók tovább finanszírozni a dolgozóik nyugdíját - gondoskodjanak arról ők saját maguk.
Az embereknek a pénzért való dolgozás helyett, meg kellene tanulniuk a módját annak, hogyan dolgoztassák a pénzüket önmaguk helyett. Úgy látom, hogy a network marketing az egyik elsődleges eszköz, amely segít az embereknek a gondolkodásmódjuk és erőfeszítéseik irányának megváltoztatásában.
Egy hálózatépítőnek valóban a saját vállalkozásán jár állandóan az esze... az emberek többsége azonban, nem a saját vállalkozása rendszerének kialakításával foglalkozik.
Sokan azok közül, akik elhagyják az állásukat, és saját vállalkozásba kezdenek, nem olyan vállalkozási rendszert hoznak létre, amelyik magában hordja a valódi függetlenség lehetőségét. - ők egyszerűen vásárolnak önmaguknak egy állást.
Egy kapcsolati marketinges vállalkozás egy olyan kész, működőképes, vállalkozói rendszert biztosít számodra, aminek megvan a potenciálja ahhoz, hogy ennél többet nyújtson.
Nekem is tíz évembe került, mire erre rájöttem. Meghallgattam valakit, aki a fogyasztói hálózatos értékesítő vállalkozásához szeretett volna engem, partner-munkatársként toborozni - és ekkor "leesett a tantusz"!
Azt vettem észre, hogy itt egy hihetetlenül remek vállalkozási formáról van szó. Olyan rendszer ez, amely az emberek felfelé törekvésének elősegítésére szolgál, ahelyett, hogy lefelé nyomná őket.
Az információs technológia ezt az iparágat is meghódította, és a vállalkozást sokkal könnyebbé tette. Napjainkban már nem kell azokon a kínokon és megpróbáltatásokon átmenned, mint nekem, amikor annak idején termékeket próbáltam eladni.
A legtöbb barátom, aki saját vállalkozásait hozta létre, mind azt mondja, hogy ha most újra kellene kezdenie, akkor ő is egy network marketing céggel indítana. Hasonlóan, mint egy franchise vállalkozás esetében, ezt is könnyen el lehet kezdeni; ez is egy lehetőség arra, hogy a saját vállalkozásoddal törődj anélkül, hogy meg kellene tenned a hosszadalmas betanulással járó utat.
Amikor egyesek azt mondják, hogy a fogyasztói hálózatos értékesítés az egy "piramis rendszer", fogalmuk sincs róla, hogy miről beszélnek. Felépítését tekintve minden sikeres vállalkozás piramisnak lehetne nevezni.
Van viszont egy lényeges különbség: az olya nagyvállalatok, mint a General Motors, IBM, és a Microsoft nem azzal a céllal jöttek létre, hogy elősegítsék az ember feljutását; a fő céljuk az, hogy a piramis csúcsán lévőket gazdaggá tegyék. Segíteni a gazdagokat, még inkább meggazdagodni.
Amikor elkezdtem kiértékelni a fogyasztói hálózatos kereskedelemmel foglalkozó cégek vállalkozásainak felépítését, rájöttem hogy az egy feje tetejére állított piramis. Az ilyen cégeknek a célja nem az, hogy "megtartson a helyén" egy egy kereskedelmi menedzsert, vagy egy titkárnőt.
A fogyasztói hálózatos cégek sikere attól függ, hogy mennyire képesek felfelé húzni téged. És ekkor jöttem rá arra, hogy egy sikeres, stabil helyzetben lévő, tisztességes hálózatos cég valójában, egy igazi információs korszakbeli vállalatot testesít meg. A vállalkozásuk rendszere úgy van megalkotva, hogy elősegíti az emberek felfelé törekvését és megkönnyíti a szabaddá válásukat.
Ráadásul egyre jobb lesz a helyzetük. Az információs technológia fejlődése ezt az iparágat is utolérte, és jelentősen megkönnyítette a működését.
A fogyasztói hálózatos értékesítés egy olyan vállalkozói rendszer, ami lehetővé teszi számodra, hogy gondoskodj a saját nyugdíjadról.
Arra biztatlak, hogy teljesen gondold újra a nyugdíjazásod alapkoncepcióját. Ne törődj bele abba, hogy a nyugdíjba vonulásodat követően kevesebb lesz a jövedelmed is. Alkalmazottként mások ezt teszik.
Folyton csak mindenütt tolakodnak az orvosi ellátás, és különféle nyugdíjkedvezmények megszerzéséért, mivel nem tudják, hogyan hozzanak létre saját maguknak egy olyan rendszert, ami folyamatos jogdíjszerű jövedelmet biztosíthat számukra, azt követően, hogy már nem dolgoznak többé a munkahelyükön.
Ezért aztán beletörődnek abba, hogy nyugdíjasként sokkal kevesebből kell kijönniük, mint abban az időben, amikor még állásuk volt. Gyakorlatilag betervezik önmaguknak azt, hogy öregkorukra szegények legyenek.
Nekem nincsen nyugdíjba vonulási tervem, és a legtöbb barátom sem rendelkezik ilyennel. Befektetéseim, vállalataim, bérbe adott ingatlanjaim vannak, amelyek nekem folyamatos pénzbefolyást biztosítanak, akár dolgozom, akár nem. Én már jó néhány éve nyugdíjaztam magam.

Szólj hozzá!

Címkék: marketing mlm robert network négyszög kiyosaki cashflow

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr63394474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása