Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

A cselekvés jobb mint a tétlenség

2008.03.12. 14:53 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Ha részt veszünk egy feladatban, mennyire dolgozzunk keményen? Mennyi időt szánjunk rá?

A tettekről vallott filozófiánk és a kemény munkához való hozzáállásunk befolyásolja életünk minőségét. Amikor döntünk a kemény munka és a pihenés arányáról az életünkben, egyfajta munkaetikát alapozunk meg.

Ez a munkaetika - vagyis hogy mekkora mennyiségű munkát vagyunk hajlandók befektetni jövőbeni gazdagságunk érdekében - fogja meghatározni, hogy mennyire jelentős vagy elhanyagolható lesz is az a bizonyos vagyon.

A cselekvés mindig jobb, mint a pihenés. Valahányszor úgy döntünk, hogy kevesebbet teszünk meg, mint amennyit tehetnénk, hibás döntésünk kihatással van az önbizalmunkra. Ha nap mint nap így teszünk hamarosan rá kell majd ébrednünk, hogy nemcsak kevesebbet teszünk, mint tehetnénk, hanem kevesebbek is vagyunk, mint lehetnénk.

Ennek a hibának a felhalmozódó hatása pedig pusztító lehet.
--- SZERENCSÉRE VISZONYLAG EGYSZERŰ VISSZAFORDÍTANI A FOLYAMATOT ---

Bármikor dönthetünk úgy, hogy új rendszert építünk ki: cselekedni fogunk az eddigi tétlenség helyett. Minden egyes alkalommal, amikor a cselekvést választjuk a tétlenséggel szemben, a munkát a pihenés helyett, növeljük a saját önbizalmunkat és önértékelésünket.

A végső mérlegen a legnagyobb jutalmat minden tevékenységért az jelenti, hogy hogyan érezzük magunkat.

Nem attól válunk értékes emberré, amit kapunk a tevékenység eredményeképpen, hanem attól, amilyenek leszünk a tevékenység közben, amilyen értéket sikerül teremtenünk a saját életünkbe.

A cselekvés az, ami az ember álmait valósággá változtatja, és az ötlet és a megvalósítása közötti folyamat adja az igazi emberi értékeket, amelyeket semmilyen más forrásból nem szerezhetünk meg.

Ezért hát ne csak fizikailag vegyél részt minden tevékenységedben, hanem élvezd is ki teljes egészében, azokkal az előnyökkel együtt, amelyek hamarosan származnak belőle!

A sikeredre,
Jim Rohn

Szólj hozzá!

Címkék: motiváció jim tétlenség cselekvés rohn

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr6377916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása