Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

A SEC piramisjatekkal vadolja a ceget, bezarasarol a birosag dontott

2012.08.18. 01:11 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

A SEC rövidítésű szervezet (amely felelős az online bizniszek törvényességéért, többek között,  csalással vádolta meg a Zeeket, a bezárásról pedig azért döntöttek, hogy a cégben lévő pénzt megfogják (mielött Burks és csapata kimenti). Ennyit arról, hogy nem a hatóság zárta be a boltot! Erre azért volt szükség, hogy ne veszítsetek több pénzt és talán vissza is kapjatok valamennyit.

Idézek a cikkből:A Zeek 2011 januárjában indult és több mint egymillió amerikaitól és külfölditól gyűjtött forrásokat. Amellett, hogy a Zeek megszegte a szövetségi törvényeket, azt ígérte a befektetőinek, hogy a nyereségének az 50%-át adja nekik vissza. A cég "csaló módon keltette azt a benyomást, hogy különösképpen nyereséges", miközben a kifizetések nem álltak összhangban nettó profitjával. Piramisrendszernek megfelelően a kifizetések nagy része az új belépőktől származott."

Ezt mondta szó szerint a nyomozó szervezet vezetője, Stephen Cohen:"A befektetők felé vállalt kötelezettségek drasztikusan túllépték a cég hozzáférhető pénzállományát, amiért nekünk gyorsan kellett lépnünk, hogy megmentsük a még meglévő forrásokat és biztosítsunk egy rendszerszerű és korrekt kifizetést a befektetőknek. ZeekRewards hamisan használta fel az internetben rejlő erőt és megtévesztette a befektetőket, elhitetve velük, hogy megszerezhetik a lehetőségét a pénzszerzésnek a következő nagy üzlettel. Valójában a pénzük csak a korábbi befektetőkhöz áramlott vissza."

A rendszer az összeomlás küszöbére érkezett, ugyanis a múlt hónapban a cég bevett 162 millió dollárt és kifizetett 160 milliót. Tehát a befektetők épp csak megnövelik a kivétet, borul a rendszer. Mivel a benn lévő pontok gyarapodnak,ez az állapot heteken belül bekövetkezett volna (ha belevesszük a 30 dolláros extra lehúzást, akkor érthető, hogy ez mi volt, hiszen júliusban már csak így került egyenesbe a cég). A hatósági ember szerint ezért volt szükség azonnali beavatkozásra, hogy maradjon még valami pénz. Burks nem cáfolta meg a szervezet vádjait és együttműködik a hatóságokkal. A SEC szerint a cég nagyjából 375 millió dollárt fizett ki eddig összesen és 225 millió dollárt tart 15 különböző amerikai és külföldi pénzintézetben a korábbi bevételekből. Ezeket a forrásokat most hatóságilag befagyasztották (a bíróság a SEC kérésére). Tehát nem igaz, hogy a bíróság kérésére maga a Zeek zárta le a gazdasági tevékenységét, hanem erre a SEC kérte a bíróságot hatósági döntéssel. Időközben Burks több millió dollárt "ürített le" (szó szerint idézem a cikket) a cégből és a családtagjainak is átjátszott legalább 1 millió dollárt a befektetők pénzéből. Burks beleegyezett abba, hogy lemond a vállalatban lévő érdekeltségeirő l és kifizeti a 4 millió dolláros büntetést. Továbbá a bíróság kijelölt egy végrehajtót, aki felügyeli a befektetők jóvátételét (ami még maradt a cégben).

Ez az első nyílt hatósági beismerése annak, hogy a Zeek pilótajáték volt.

A teljes cikk angol nyelven itt talalhato:

http://www.the-dispatch.com/article/20120817/NEWS/308179988/1074?Title=SEC-shuts-down-Zeek-calls-it-pyramid-Ponzi-scheme

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr1004718288

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egy újabb piramisjáték omlott össze 2012.08.29. 00:49:54

Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) bezárta a Zeekrewards néven működő piramisjátékot, amibe Magyarországról is sok befektető beszállt, írta a Forbes online gazdasági portál.  Az oka az volt a SEC közbelépésének, hogy a piramis játék elven működő rendsz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása