Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Igaza volt Kertész Ákosnak

2011.09.22. 01:12 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Figyelemmel kísérem Kertész Ákos botránnyá vált kijelentését, miszerint...

A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.

Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.”

– Kertész Ákos. Nepszava.com, 2011. augusztus 29.

Csak a pirossal kiemelt mondat foglalkoztat nagyon, amelyért visszavették a kitüntetését a mai hírek szerint a fideszes és jobbikos szavazatokkal. Szvsz. a "genetikusan" hülyeség, de attól még igaz, amit Kertész Ákos leírt (utóbb zavarosan vissza is vont). Csak NAGYON kényelmetlen ezzel szembenézni. Eszembe jutnak a 2006-os hőzöngések, a nagy nekibuzdulás, aztán most az évfordulón a 200 résztvevő. 56 is, amelyet ünneplünk, de végül is belebuktunk, vagy nem?

Eszembe jut, hogy a több mint 100.000 ingatlanalapos károsultból fél év alatt nonstop online munkával sikerült nagy nehezen 200 embert összeszedni, akik tenni akartak valamit a bankokkal és a velük cinkos politikusokkal szemben, bár itt is csak néhány elindított és még be nem fejeződött perre futotta. A banklassító megmozdulásra már képtelen voltam egy csapatnyi embert összeszedni. Ezért is kísérem nagy figyelemmel a bankok ellen fellépő személyeket és civil kezdeményezéseket, bár nem tetszik pl. "A bankok takarodjatok" megfogalmazás a Facebookon.

Hosszan sorolhatnám, miért értek egyet azzal - mély fájdalommal -, hogy ha nem is genetikusan, de tényleg alattvaló ez a nemzet.

Ami még ennél is rosszabb, hogy a többség elítéli és felkent politikusok (többsége) elítéli azt, aki a szemünkbe mondta, ami alighanem nem csak én érzek fájdalmas igazságnak.

Magamat is figyelem.

Igaza volt Kertész Ákosnak.

Az, hogy visszavonta, önmagában is az eredeti állítást igazolja.

Mit kérdeznél Kertész Ákostól, ha alkalmad lenne rá?

Adalék (Feldmár szavai)

4 komment

Címkék: ákos kertész

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr393244839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hanabi97 2011.09.22. 10:12:18

Én azt kérdezném tőle, gondolt-e arra, hogy ekkora botrány lesz belőle. Az is érdekelne, hogy mit érez most, hogy megfosztották díszpolgári címétől. Sajnos tényleg alattvaló a magyar. Feldmár András szavaival is egyetértek.

NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok 2011.09.23. 19:26:41

Köszi, ezek tényleg jó kérdések, örömmel továbbítom majd neki!

Aurelia54 2011.09.26. 16:53:56

Számomra is nagyon fájdalmas ez a megfogalmazás rólunk magyarokról. Ez egy nagyon átlagos értékelés. F. András szerint az egész világon probléma van a gondolkodással, a létezéshez való viszonyunkkal. F.A. nem érti miért nevezik hallgató-nak az egyetemistákat itthon? és igaza van! ezt észre kell vennünk, ezen kell változtatnunk! nem azon politikusokkal, akik most a posztjukon vannak...azokkal nem fog menni!

kérdéseim K.Ákoshoz
1. miért következett be ez? vajon mit vállalt a magyar nép 1000 éven keresztül? ismerjük-e vállalásunkat? teljesítettük-e?
2. vannak-e valódi történelmi nagyjaink? ismerjük-e őket? szabad volt-e róluk tudni?
3. hogyan tudna pozitívan változtatni ezen? milyen eszközökkel?
4. ismeri-e a magyar nép ősi történelmét? hallott-e a szkíta-magyarokról?

A magyar nép nem tűri láncát, ébred már, egyre többen akarjuk a változást. Égi Édesanyánk, NagyBoldogasszonyunk vigyázza lépteink...

hanabi97 2011.09.27. 02:31:48

@Aurelia54: Bár vigyázná a lépteinket! Mert lehet, hogy a szakadék felé tartunk. Most nagyon elkelne az égi segítség.
süti beállítások módosítása