Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

A NetSzemle mint közösségi mentálhigiénés program*

2011.06.14. 00:10 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Összefoglaló Dr. Buda Bélának

A kereskedelmi tévékben látható valóságshow-k nekem azért nem tetszenek, mert nem igaziak. Mesterkéltek. Felturbózottak, hamisak, provokatívak - ám még így is rendkívül népszerűek. Vajon miért?

A NetSzemle viszont valódi valóságshowt tervez, méghozzá a nézők videoblogjainak felhasználásával.

"A jövőnek dolgozunk" - mondja Dr. Telkes József pszichiáter, fejvadász, a műsor kiagyalója. "A hangsúly a dokumentáláson van és azon, hogy minél többet tanuljunk egymás tapasztalataiból."

Ebben az értelemben a NetSzemle-project nem más, mint egy komplex, az új videós eszközöket és webkettes módszereket felhasználó közösségi mentálhigiénés program. Egyszerűbben: egy valóságshow, amelynek célja és értelme van.

Hol tartunk? Lásd a Munkanaplómat!

*Hasonló programok az "Elváltaknak a válásról", a kortárs-segítőkre épülő programok, mint pl. a pécsi ifjúsági telefonszolgálat (1985-1987), de ehhez hasonló minden önsegítő (self-help) program is, amelyek közül a legnagyobb az AA (Alcoholics Anonymous).

**Elmélet (1984): A kölcsönös segítségnyűjtás elve.

 

Szólj hozzá!

Címkék: közösségi telkes netszemle mentálhigiéné

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr902982051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása