Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Elakadásjelző: Mit lehet tenni a közömbösség ellen?

2009.05.16. 12:39 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Mint a csütörtöki műsorban a "tanácsadóimnak" - meghivott vendégeimnek, Sándor Lászlónak, Dr. Boós Tibornak és Vári Józsefnek - is felvezettem, a legnagyobb gondom az ingatlanalapos ügyben az, hogy miképpen vonjam be az embereket (vagy legalább nagyobb részét) a döntésekbe, amikor pl. a szavazásokon csak a tagok 15%-a veszi a fáradtságot, hogy nyomjo egy választ. (Nem irni kell, csak bejelölni, hogy igen vagy nem.)

Kérdezgettem erről Alit és Varát, a Vállalkozók Szövetsége vezetőit, kérdezgetem a civil mozgalom résztvevőit és mindenki mást, aki halandó nekem a kérdésre a saját tapasztalatait alapján válaszolni.

Nem hiszem, hogy tévedek, ha abból indulok ki, hogy ez minden "mozgalom szervezőnek" a közös gondja. Megfordítva, minden mozgalom szervezőnek a saját gondja és felelőssége, hogy mindent megtegyen a tagság aktiv bevonására - már ha ez a célja. Vagy, mint az én esetemben, vannak olyan tervei, amelyet nem lehet egyedül megvalósítani.

Igyekszem ellesni, de legalább dokumentálni, hogy aki jól csinálja, az hogyan csinálja. Az általam ismert emberek közül eddig a legjobb a műfajban Seres Mária, akitől már az első telefon beszélgetésen sokat tanultam. A vele készült beszélgetések külön mappában vannak.

Ha ismersz valakit, aki sikeres "mozgalom szervező" tudasd velem, és én megkeresem, hogy meséljen a sikere titkairól. Emelett valamikor június elején, mielőtt még mindenki szétszéled nyárra, akit elérek, azokat összehozom a Civil Házba, hogy most gyorsan elnevezzem a Székács utca 12. szám alatt található objektumot.

Vigyázat: a ház be van kamerázva! (Kivéve Marikát, mert ő nem tűri.)

A legközelebbi találkozó ma este 18,00: aki jönni akar, hivjon fel: 457-0903

Videót lehet., sőt ajánlatos hozni, több szem többet dokumentál alapon.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr431124856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása