Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Rossz apa vagyok, de megjavulok

2009.01.23. 08:40 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

 "Placebo" cimmel indítok új blogot és programokat a Japántapasz Klub tagjainak. A TTP-program harmadik betűje eddig a programozást jelenti, de lehet, hogy jobban érthető lenne, ha Placebo lenne a neve. Vagyis az öngyógyítás új formulája: Táplálás-tisztítás-programozás helyes sorrendje PTT lenne. Mert minden a fejben dől el. Erre épül SF készülő fogyókórás programja is. Placebo pedig azért lesz az Öngyógyitás-blog új neve, és azért csak a Japántapasz felhasználóinak szól, mert eddig csak a töredékét használtuk ki annak, hogy a keleti filozófia megértése mit jelenthet a mindennapi életünk számára. (Meg hát mert feleség egy Powerpoint bemutatót rendelt tőlem a TTP-re nézvést, viszont undorodom az olyan elavult és nehézkes eszközöktől, mint a Powerpoint. Semmi webkettes nincs benne.)

A havi Japántapasz-klub találkozó/tréning fő témája februárban az új Placebo-program és ezen belül a legfontosabb kiemelt program SF fogyókúrásának a bemutatása. - Ezek mind javaslatok, mert feleség az úr.)

A bejegyzésem főként a méregtelenítést "pénzkidobásnak" jellemző támadásra való reagálással indulnak, ha rávisz az ihlet, akkor már hétfőtől. További terveim, naplózás jelleggel:

Japántapasz.hu - Hogy lehet (jobban) bevonni és megmozgatni a tagokat? (Párhuzamosan: Borcsi ugyanezt az Egészség derűje oldalon.)

Cél: Tapasztalatok gyűjtése és prezentálása a zárt oldalakon. (Japántapasz, Jiaogulan, Élet Gyöngye)

Miért?: mert bizonytalan a jogi környezet, könnyen lehet, hogy a Japántapaszt a fogyasztóvédelem megbüntetheti, ha terméktapasztalatokkal "reklámozza" magát. Ezért az egész "tapasztalat-project" kihelyezve a www.tapasztalatok.hu oldalra, és kibővitve más fontos teürletekre is, pl. a bankokkal szerzett fogasztói tapasztalatokra.

Jövő hét: Méregtelenités Japántapasz

Utána való hét: Táplálás Élet Gyöngye

Azután egy hét: Programozás Jiaogulan (ezt megmagyarázom majd!)

Gyorsitó: munkanapló és www.tapasztalatok.hu használata kötelező minden munkatársnak

A jövő héten teljes figyelmem 50%-a a Japántapaszé, szóljatok rám, ha az a benyomásotok támad, hogy eltérek ettől.

Mérés: forgalom - Japantapasz.hu - pénzügyi forgalom (link!)

Startnap: www.startnap.com/placebo

Külső: www.startnap.com/japantapasz (Maya) - www.startnap.com/fogyokura (SF) - www.startnap.com/receptek (Maya)

Mégis csak vicc, hogy ami pénzileg a legfontosabb lenne, arra szentelek a legkevesebb figyelmet. (Igy jár az ember, ha nem éhes, de a Japántapaszból mások is élnek.)

Tehát a szándékom a jövő hétre:

Japántapasz ... 50%

Ingatlanalapok ... 30%

NetSzemle ... 20%

A többi sorban áll.

MM, ha legközelebb jöttök, az idő fele a tapaszé. Marika! Maya! Ciró! Nagymama!

Tervezett bejegyzések.

Japántapasz-kedvelő emberek! "Olvastad a cikket, hogy a méregtelenités szart sem ér? Placebo!" Terméktapasztalatok! Noni-ügy, a SR, a Vemma tanulságai (termék oldalról).

Japántapasz 2.0 - tartalomszolgáltatás "csak tagoknak". (Nem az árcsökkentés, hanem a jobb szolgáltatások a megoldás.)

Brainstorming: hogy nyalhatnánk ki jobban a fenekét a Japántapasz vásárlóinak annak érdekében, hogy minden nap felkeressék a Japántapasz.hu oldalát?

1. Testre szabott lapszemle (RSS-oldalak al-célcsoportok szerint is)

2. Klubnap (minden hónap első szombat, első alkalommal februárban.) Levelet tudja irni.

3. Webkettes megoldások legjobbjai (Fórum - Maya), erősebb ügyfélszolgálat, webkamera, webablak azonnal üzenethez (lásd pl. a www.radioq.hu oldalán)

4. Startnap.com oldalak betegségek (keresőszavak, MM) szerint a www.startnap.com/betegsegek alá!!!

5. és még? (Kommentek közé jöhetnek az első ötletek.)

Javaslat névváltoztatásra: "Az egészség derűje" helyett legyen "Japántapasz Magazin" a cime az oldalnak (vagy legalább párhuzamosan, lemásolva) annak érdekében, hogy a lap profilját a "tapasztalatokra", a tapasztalat-gyűjtésre koncentrálva haladjunk a www.tapasztalatok.hu célja felé. (Ha az egészség- és a banki ügyfelek védelmén sikerül bizonyitani a webkettes eszközök sikerét, akkor bővithető kifelé a www.tapasztalatok.hu - ez eladható cégeknek, mert nem csak nekünk gond, hogy tisztázatlan a wellness-termékek jogi helyzete, reklámozása és fogyasztóvédelme Mo-on.)

... (folyt)

Maya, MM+B, TM, SF egyben, személyes.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr22897080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manfy 2009.01.23. 10:29:56

Inkább még kérdezek, mert tisztázó kérdésekkel azt hiszem jobban értem majd a dolgot, de azért hozzáteszem a gondolataim.
Placebo: Ebből a szóból biztos nem tudsz kijönni pozitívan, az tuti, hogy valaki meglovagolja és elgáncsol. Én inkább a "Gondolkodásmód" szót használnám, ez kellene az egész országnak.

Tréning: Arra gondolsz, hogy Te és Marika telefonon megkerestek tagokat, vagy "régi" kulcsembereket és eljönnek, majd egy ilyen alkalomra. És ha eljönnek, akkor Te ott leszel és lelkesen motiválod Őket? Azt hiszem ez csak otthonról nem megoldható!

"A jövő héten teljes figyelmem 50%-a a Japántapaszé..." A jövő héten egész végig, és utána mi lesz? Vagy úgy akartad írni, hogy a jövő héttől!

Mi Borcsival tettünk egy kísérletet pénzügyi tervezésre, de nem sikerült. Feri szerint nem leht csinálni, mert a hálózati forgalmat nem lehet felmérni. És ha jól emlékszem azt is mondta, hogy nem is kell.

"Japántapasz 2.0 - tartalomszolgáltatás "csak tagoknak". (Nem az árcsökkentés, hanem a jobb szolgáltatások a megoldás.)"
Ez nem fog hozni semmit!!! Ezt már lejátszottuk és sokszor megbeszéltük, de csak a személyes motiváció fog látványos fellendülést hozni.

"2. Klubnap (minden hónap első szombat, első alkalommal februárban.) Levelet tudja irni."
Kinek is? A Japántapasz rendszerben 963 tag van, ebből az elmúlt évben 40 aktív vásárló volt, akik közül 2 kommntel az ederűn. És talán ez a két ember fog eljönni Klubnapra.

"3. Webkettes megoldások legjobbjai (Fórum - Maya), erősebb ügyfélszolgálat, webkamera, webablak azonnal üzenethez (lásd pl. a www.radioq.hu oldalán)"
Ezt pártolom, hogy Skype-s ügyfélszolgálat is legyen kint az oldalon. A webshop.japantapasz.hu-ra is érdemes lenne kirakni. De fórumozni nem egyszerű és sok időt vesz igénybe.

U.I.: Remélem emlékszel, hogy miről beszélgettünk hétfőn? Az MM-el jelölt dolgok és az e-mailben érkezett kéréseket kicsit soknak érzem. De ez még nem lenne baj, ha látnám, hogy lesz valami belőle.

borchi · http://www.hitelesember.hu 2009.01.23. 12:00:06

Itt Az egészség derűje anyukája, nem javaslom, hogy átírd a gyerek nevét, mert a havi 9000 olvasó össze fog zavarodni. Egészségügyi és wellness tapasztalatok gyűjtésére alkalmas ez a portál. Meg kellene kérdezni a Japántapasz tagokat, hogy olvassák-e az ederűt, ha igen heti hány alkalommal és mit jelent nekik, motiválja-e őket a tapasszal kapcsolatban vagy egyéb módon.
A többit privibe.

NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok 2009.01.23. 13:22:32

Márk től sokat irsz egy bekezdésbe, igy nem tudom kezelni őket. Egy hozzászólásban 1 téma kellene.
A legfontosabb: még mindig a jelenben igyekszem élni, nekem most kompromisszum, hogy egyáltaán tervezek. De igazad van, 1 hét nem lesz elég a bejegyzés szövegében már egy 3 hetes programról van szó.
Amit ide beirok, azok még csak a hangos gondolkdásom. Nem feladat, ezekről ugyis szólok.
Jaj, túl sok, amit irtál, de majd feldolgozom rendesen! Köszi!

NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok 2009.01.23. 13:25:05

Igen, azt tudni kéne, hogy mekkora az átfedés a két kör között. Talán az email cimek összevetéséből kiderülne, de erre rá is lehet kérdezni a honlapokon. (Legalább aki nem tudja, most megtudja, hogy "van másik".)
Érdekel a többiek vélemnye is, ezt jegyeztem, és szempont a meglévők nem megzavarása, hacsak lehet.
süti beállítások módosítása