Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

24 órás zárójelentés

2009.01.13. 08:52 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

A kisérletet lezárom, annál is inkább, mert a szmogriadónak is vége. (Amit nem teljesen értek, mert az oldalon található és automatikus frissülő légszennyezettségi térképen jelen pillanatban is 150%-os adataot látok.)

A célom az volt, hogy egy helyen elérhető legyen minden (vagy legalábbis a fontosabb) hirforrások ebben a témában, s hogy megmutassam a Ning használatát. Bárki csinálhat ilyen vagy ehhez hasonló oldalt magának, tulajdonképpen egy RSS-gyűjteményt, hogy ne kelljen kedvenc oldalait naponta egyenként felkeresni. A másik ok, amiért belevágtam, hogy kaptam egy emailt egy blogger "kollégámtól", s szerettem volna neki a gyakorlatban megmutatni az eszköz használatát, valamint annak a jelentőségét, hogy érdemes aktuális témákkal foglalkozni a blogon, ha fontos a látogatottság, mint neki.

A látogatottságért - az egy szem cikken kívül, amelyet a Figyelőre, a Witára, az Enhiremre és a Virtusra is feltettem - mást nem tettem. Kulcszó optimalizálás, metatag-varázslás, linkgyűjtőre feliratkotás, semmi.

Az oldal ennek ellenére jelenleg a Google 5. oldalán jön elő, ami nem rossz eredmény a témával foglalkozó iszonyatos mennyiségű cikk és blog bejegyzés mellett. Tegnap délután még csak a 17. lapon volt. Ha el nem felejtem, 1 hét múlva megnézem, hogy mi lett a helyezése, de a folyamatos frissülés, és a "szmogriadó" nagy előfordulási gyakorisága miatt nem kizárt, hogy még javulni is fog az oldal helyezése. (Az eredmény jobb is lehett volna, ha nem rontom el az oldal cimét - nem mindegy, hogy "szmogriadó" vagy "szmográdió" de ha valaki ezt irja be véletlenül, akkor 1. helyen jön ki az oldal, s az is kiderül, hogy ezzel nem egyedül voltam. :))

Hát ennyi, remélem van valami haszna az oldalnak is, meg némi tanulsága a "gyártási folyamat" dokumentálásának is.

Szólj hozzá!

Címkék: virtus szmogriadó netszemle ning figyelo enhirem wita

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr93874241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása