Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Pályázatok tartalomszolgáltatásra?

2008.03.27. 23:20 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Közhely, és gyakran elismételt igazság, hogy a magyar internet tartalomszegényebb, mint a többi, velünk valamennyire is összehasonlítható országé. Az ördögi kör lényege, hogy amig nem tud eleget a net, addig kevesen használják, és amig kevesen használják, addig nem nagyon érdemes tartalomszolgáltatást fejleszteni.

Helyzetjelentés

A nagyok (Origo, Index, NLC, stb.) rendben vannak, gyűjtik maguk köré a jobb blogokat - érdemes lenne egy körkérdéssel összegyűjteni, hogy melyik blog gazdája mennyire elégedett azzal, amit cserébe kapott azért, hogy a portál zászlaja alatt irogathat.

A kis blogok legjobbjai a szolgáltatók (Blog.hu, Freeblog.hu, Blogter.hu) cimlapjára kerülhetnek, szervezett blogmarketingről vagy linkajánlásról nem tudok. Blogéria még kikiáltásra vár, első lépésben összeszedtem a szerintem 10 legjobb blogot, de mondjon bárki jobbat, örömmel veszem. De ha megirod, hogy melyik blogot tegyem fel, akkor azt is ird meg mellé, hogy melyiket vegyem le szerinted, mert hogy csak 10 hely van.

Vannak még lightos-bulváros témában a sztárblogok - ezeket nem szedtem össze, mert nem érdekelnek, de talán érdemes lenne ezekből is a 10 legjobbat összeszedni, mert a korábbi felmérés azt mutatta, hogy legyen "enyhén buváros" a tartalom.

Végül, de utolsó sorban, vannak a politikai blogok, amelyek közül csak Gyurcsányét tartom számon (de nem olvasom, 2 havonta belezézek), nekem tetszik a vadorzó Szélsőközép, nem tetszik, de mint sikerest számon tartok még pár elvarászolt blogot. "Kampánycsend" blogon elteszem azokat a bejegyzéseket, amelyeket érdemesnek látok kiemelni és megőrizni, kóstoilgatom Vári József lev.lsitáját és a Civil kört (ld. korábbi video), olvasom még Tóta W-t, kb. ennyi a Közélet rovat. Ja még reggelente hallgatom Fialát (vagy éjjel), a műsoráról egy külön blogot tudnék írni, de minek. Egy bejegyzésben biztosan meg fogok emlékezni róla előbb-utóbb.

A közösségi szerkesztésű, és egyedi tartalmat produkáló oldalak közül szemmel tartom a Virtus.hu kisérletét, akik újabban egy érdekes pontrendszert vezettek be a tartalomszolgáltatás mérésére és jutalmazásra, más magyar hasonlóról nem tudok, a többiek (pl. a Figyelő Riporter rovata vagy a Reflex Magazin közösséi felülete) nem tartalmaz semmiféle pénzkereseti lehetőséget. Egy van még a Dada.net, kipróbáltam, nem működik, egy másik pedig egyenesen kerülendő nagyívben, mert technikailag is sz*r.

Kell, hogy legyen pályázat!

Szinte biztos, hogy lesz - vagy már van - olyan pályázat, amelyben tartalomszolgáltatást kérnek, ezeket Feri próbálja összeszedni az Árindex.hu segítségével, amellyel szerződésben vagyunk. Feri péládul, ha már úgyis figyeli a pályázatokat, összeszedhetné már csak a saját hatékonysága érdekében is egy "Pályázatok" Ning-oldalra az összes jó RSS-t, ami létezik pályázatfigyelés témában. Aminek meg nincs saját RSS-e, azt ezzel lehet figyelni, illetve a figyelendő honlap címét RSS-sé alakítani. Az Árindexes kapcsolatunkat most éppen a HEP kapcsán tesszük próbára, kiváncsi vagyok, tudnak-e rá valamilyen pályázati lehetőséget felkutatni.

Azért is fontos átfésülni a pályázati lehetőségeket, mert nem lehet addig belefogni a fejlesztésbe, amig nem nyert a pályázat, másszóval nem lehet (általában) már megkezdett projectekkel pályázni. Ami jó pont, hogy - igaz alvállalkozóként - de már van egy (1) eredményes pályázati résztvételünk, ez a Referenciaszolgálat. (Még nincs nyilvános oldala, a rendszert teszteljük, és pillanatnyilag még a technikai hibák kijavítása folyik. Az üzleti modell, továbbá az esetleges szerepünk sem világos még, a főpályázóval való kapcsolatunk formailag a know-how - rendszerterv - átadásával lezárult.)

Ha pályázat ügyben van valakinek érdemleges tapasztalata, az kérem jelentkezzen! Naná. Ez egy webkettes oldal akar lenni. :)

 

3 komment

Címkék: pályázatok tartalomszolgáltatás cite

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr36399933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok 2008.03.27. 23:58:30

Köszi a figyelmeztetéseket, javítottam. (Nem hiányzott a sor, csak láthatatlan tintával irtam, az most piros lett.)

gizmo 2008.04.09. 21:05:13

A Reflex Magazin Privát Riporterén havonta a két legtöbb szavatot kapott, az aktuális hónapban feltöltött fotó/cikk szerzője 30 ezer forintos utalványt kap.

NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok 2008.04.15. 19:02:46

Gizmo, nagyon köszönöm a kiegészítést!! :)
süti beállítások módosítása