Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Kedd, 10 óra, Kócsó László

2011.05.06. 09:29 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

Üzleti és MLM-es weboldalak az Interneten
 

Az online MLM előnyei meggyőzőek, de lássuk, nagy valószínűséggel mit fogsz találni, ha felmész az Internetre, hogy üzleti lehetőségek után nézz.  
Ma Magyarországon csak az nem internetezik, aki nem akar. Nemtől, kortól, helytől függetlenül bárki fel tud menni az Internetre, sőt, egyre több olyan szolgáltatás van, amelyek csak Interneten keresztül érhetők el.  
20 évvel ezelőtt kinevettek volna, ha azt mondod, hogy a dédnagymamák is mobiltelefonozni fognak. Ma teljesen természetes, hogy a nagyi sms-eket küldözget, és úgy gondolom, hogy hamarosan internetezni is fog.  
Hagyományos MLM-ben a kezdő költségeket követően a legnagyobb, folyamatosan felmerülő költségeket a mobiltelefon díja és a benzinköltség teszik ki, amelyek a meghívásokhoz, a bemutatók tartáshoz szükségesek. Az online hálózatépítésben a kommunikációra nem kell pénzt fordítani, mivel a legtöbb háztartásban már alapból van számítógép és Internet hozzáférés.  
A mai világra jellemző a kommunikáció felgyorsulása, ott van az e-mail, mint közlési forma, és az Internet, amely óriási információhalmazt jelent. Sorra jelennek meg különböző üzenetküldő programok, amelyekkel fillérekért vagy ingyen lehet telefonálni a világ bármely pontjára.  
Rengeteg, különböző tudásszinten lévő ember használja az Internetet, ezért óhatatlanul rengeteg a hozzá nem értő ember is. Ami egységes, az az óriási érdeklődés és várakozás, mert egyre több internetes guru hirdeti, hogy az Interneten rengeteg pénzt lehet keresni. Óriási az érdeklődés a kimondottan internetes üzletek iránt, de a megvalósított projekt mögött többnyire nincs piacképes termék vagy valódi szolgáltatás. Jó esetben azzal lehet némi pénzt keresni, hogy a fent említett internetes guruk infotermékeit árulják.  
Ezzel szemben az online MLM-ben kiváló termékek vannak, hiszen a legtöbb MLM cég nagyon jó minőségű termékeket kínál, és ehhez kapcsolódik az online hálózatépítési rendszer.  
A legtöbb nemzetközi multi-level cég még tiltja a munkatársainak, hogy saját weboldaluk legyen. Helyettük a cég „hivatalos” weboldalt készít és működtet, amely lehet, hogy tökéletes, csak éppen online hálózatépítésre nem alkalmas. Gyakran nem értékesítő oldalt készítenek, hanem inkább egy webáruházat. Ez akkor működik, ha valaki már megismertette veled a céget, és meggyőzött a termék hasznosságáról. Ha már vásárló vagy munkatárs lettél, akkor könnyebbséget jelent, ha itt megrendelheted a termékeket. Az ilyen website célja, hogy információt adjon azoknak, akik már egyébként is kötődnek a céghez, de senkit nem szólít meg, aki még csak most érdeklődne.  
Többször kerestek már személyesen üzletépítők, hogy beléptessenek olyan értékesítési hálózatba, ahol, elmondásuk szerint, minden online módon működik. Ám egy rövid beszélgetés után hamar kiderült, hogy csak azután, hogy már csatlakoztam.  
A másik végletbe tartoznak az olyan MLM cégek, amelyek nem tiltják az egyéni weboldalkészítést, és emiatt ott aztán születnek is kontrollálatlanul a weboldalak, tele dilettáns, amatőr megoldásokkal.  
Több száz hálózatépítő van, akik lelkesedésükben amatőr weboldalakat barkácsolnak, ingyenes tárhely szolgáltatókhoz teszik fel, pedig ha külső szemmel próbálnának rátekinteni a weboldalukra, talán ők maguk sem csatlakoznának a látottak alapján az üzlethez.  
Sok online hálózatépítő azzal tetézi a problémákat, hogy különböző reklámokat tesz ki a weboldalára, amellyel azt kommunikálja, hogy az üzlete nem eléggé életképes, mert a reklámokért kapott pótbevételekre szorul.  
Tudomásul kell venni, hogy egy jól működő weboldal elkészítéséhez legalább három szakember közös munkája szükséges. Kell hozzá egy webgrafikus, egy programozó és egy online marketing szakember. Bármelyik is hiányzik a három közül, az eredmény nem lesz megfelelő.  
Dunát lehet rekeszteni a jó szándékú MLM-esek „térítő” weboldalaival, amelyek az MLM üzlet mellett igyekeznek érvelni, de ezek gyakran ezer sebből véreznek, és messze nem merítik ki azt a lehetőséget, ami ebben a modern értékesítési formában benne van.

Forrás.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr242881614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.03.23. 10:07:47

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a
süti beállítások módosítása