Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Metafórák

2008.04.25. 00:01 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

A legjobb módszer arra, hogy kikerülj a bal féltekédből és memóriabankodból, hogy intuitív módon érezd a friss ötleteket és felszabadítsd képzelőerődet – a metaforák használata.

Egy remek metafora, amellyel kézzelfoghatóvá teheted vágyaidat, a „harci szekér útja”. A harci szekér, akárcsak egy autó, vagy bármilyen más jármű, belső járművet biztosít ahhoz, hogy elérd kívánt úti célodat.

Először is, határozd meg, hogy mi ez a cél – mi az, amit most megakarsz valósítani az életedben. Egymás után ötször tedd fel magadnak a kérdést, hogy miért akarod megvalósítani ezt a célt (ezzel a technikával eldöntheted, hogy valóban ez-e a célod, ihletett küldetésed). Miután először feltetted a kérdést, hogy miért akarod elérni ezt a célt, kérdezd meg azt is, hogy miért akarod ezt a választ. Aztán a következő válasszal kapcsolatban is, hogy miért. Ezt ötször tedd meg.

Most, hogy sikerült meghatározni a célodat ezen az intuitív megnyilvánító utazáson, kérdezd meg magadtól: „Milyen az egészségi állapota annak a harci szekérnek, amely el fog vinni odáig?” Ez alatt természetesen nem az autódat értem, hanem azt a harci szekeret, amelynek a neve „a te tested” az egészséged és energiád. Megvan a fizikai energiád ahhoz, hogy véghez vidd, amit akarsz?

Ez még szórakoztató is lehet: tedd fel magadnak a kérdést, hogy te miféle jármű vagy? Hosszú élettartamra, gyorsaságra, hasznosságra vagy hatékonyságra terveztek? És ez az a fajta jármű, amely képes elvinni téged az úti célodig?

Aztán, ha már megvan az úti célod, és megvan a járműved is, vajon van-e térképed? Tudod-e, hogyan juthatsz el oda, ahova akarsz?

Amikor ezt mondom, a legtöbben egy tényleges térképre gondolnak, valamiféle tervre, üzleti tervre, listára – én viszont most a „belső térképedre” gondolok. Azt mondják, hogy a siker belül dől el. Milyen igaz! Milyen a saját, belső akcióterved? Az intuíció lényege a belső vezetés, a belső motiváció, az „inergia”.

Az én belső térképem öt dolgot tartalmaz, amely szükséges a cél eléréséhez:

  1. Milyen érzelmeim legyenek?
  2. Milyen gondolkodó elmeállapotot alkalmazzak?
  3. Milyen bővülő, magasabb tudati (spirituális) minőséghez forduljak?
  4. Mi az a fizikailag megtehető cselekedet, amelyet meg kell tennem először, másodszor és harmadszor?
  5. Milyen személyiség-archetípust kell felhasználnom és kifejeznem?

Amikor a szív, az elme, a lélek, a test és az archetípus aktiválódik, létrejön a szinergia. Ha nem használod fel létezésednek ezeket az elemi aspektusait, akkor nincs másod, csak az energiahiány.

2 komment

Címkék: érzelmek intuicio megérzések

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr61440966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borchi · http://www.hitelesember.hu 2008.04.25. 10:33:05

Technikai: Duplán szerepel az első 6 bekezdés.Bár a mondanivaló hasznos,lehet, hogy nem lehet elégszer ismételni.:)
süti beállítások módosítása