Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Mennyi időd van ma az olvasgatásra?

2008.04.17. 13:29 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok


Az emberek hany szazaleka rohan?
Uploaded by telkes

Brainstorming
kérdés azoknak, akik szeretik a brainstormingot, és azoknak, akik nem, de mégis fontosnak tartják, hogy...

Milyen lenne az az online portál, amelynek teljes tartalmát - személyre szabott újságodat - úgy tudod beállítani, hogy figyelembe vegyük a szerkesztésénél, hogy éppen most mennyi időd van olvasgatásra? (Belépsz az oldalra, és beállíthatod, mennyi ideig akarsz maradni.)

Ezen a blogon naponta 3 percet tölt átlagosan egy látogató. Nem tudom mennyi lehet ez az adat az Indexnél, de olyat nem ismerek, amelynél megkérdezné az oldal, hogy mennyi időt szánok az olvasására vagy egyáltalán visszajelzést adna arról, hogy mennyi ideje lógok az oldalon.

A reggeli és - a kisebb - déli látogatási csúcsot lehagyja az esti, igy azt is érdemes lemérni, hogy érdemes-e a napi egyszeri frissítést reggeli és esti frissítésre felváltani. Egyáltalán számít-e valamit a rendszeresség, hiszen nem híreket vagy más gyorsan elévülő információkat közlünk.

A legjobb a böngészésre, bizonyos témák, szerzők, blogok olvasgatására szánt átlagos idő nálam talán 30 perc lehet, és sokat segít, hogy egy-egy téma oldalára összeszedtem a témában legfontosabb blogok és honlapok RSS-ét. A 10 legjobb blogot pl. ezen az oldalon tudom gyorsan átfutni, hetente egyszer legalább. Vagy itt egy gyors lista RSS-ben a frissen feltöltött videókról.

Mivel az átlagos felhasználó életében nem hallott az RSS-ről, érdemes ezt a felhasználó által beállítható témák szerint csoportosítva eleve elkészíteni helyette.

Alapeszköz a Ning.com, amelynek a magyar fordítását már készíti Halima. (Ha minden jól megy, akkor hamarosan magyar menüsor és magyar nyelvű kezelőfelület lesz, és akkor nem lesz nyelvi akadálya annak, hogy bárki gyorsan és egyszerűen saját Ning-oldalakat készítsen magának.) A Ning.com használatáról itt olvashatsz bővebben, Mert hogy az sem mindegy, mennyi időt vesz igénybe egy új, bizonyos pontosan behatárolt célcsoportnak szóló oldal előállítása.

Továbbra is azt mondom, hogy a Japántapasz Magazin előállítása -  a korábban leírt, a feltöltött tartalmat értékelő és az aktivitást figyelő érdekeltésgben - ha nem is rövid távon, de hosszabb távon a legolcsóbb és legértelmesebb látogatócsalogató lenne a Japántapasz oldalára.

Szólj hozzá!

Címkék: web2 magazin japántapasz csütörtök időgazdálkodás mfi

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr49429827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása