Oszd meg!

Oszd meg, mentsd el! - TurboBookmark.com

Munkanapló - A műsor látványkonyhája :)

Félkész gondolatok, naplózás (dokumentálás), jegyzetelgetés magamnak és a munkatársaimnak. Zeekrewards: www.startnap.com/zeekrewards NetSzemle: www.netszemle.hu - Hiteles személyes tapasztalatok Freeland: www.startnap.com/freeland A pizsamás vállalkozó: www.kmgl.blog.hu

Friss topikok

A legújabb videók

Nincs megjeleníthető elem

Felelős ajánlás*

2008.03.14. 11:53 NetSzemle - Hiteles személyes tapasztalatok

A Referenciaszolgálat sokat segíthet abban, hogy gyorsan, és magas minőségben jussunk új kapcsolatokhoz, szakemberekhez, termékekhez és szolgáltatásokhoz. A rendszer titka, hogy vegyük komolyan az ajánlásainkat!

Még a honlapunkon elhelyezett linkekért is felelősséggel tartozunk. Velem nem egyszer előfordult, hogy problémás honlapokat nálam reklamálak, mondván, a blogon keresztül jutottak el rá. Amikor visszakerestem, kiderült, hogy a harmadik-negyedik áttét valamelyik ingyenes szolgáltatóhoz vezetett - no és ott már nincs szűrve a tartalom.

Nap mint nap ajánlások tucatjait adjuk és vesszük. Ha komolyan vesszük, és a nevünkel vállaljuk az ajánlásainkat, akkor csak szakemberekbl egy kincset érő gyűjteményt hozhatunk létre. Mint azt az előző videóban Feri is elmagyarázta, jó mestert kapni nagyon nehéz, és ha keresünk, az sem mindegy, hogy kihez, mikor, hogyan fordulunk információkért.

A Refernciaszolgálatban nyilvántartjuk, hogy ki mennyit adott be a közöbe. Meg tudjuk számolni, hogy melyik ajánlásunk mennyire volt sikeres, és azt is könnyen nyomon követhejük, hogy mi történt az ajánlásaink nyomán. Remélhetőleg kiemelkednek a "legjobb véleményezők" is, akiknek az ajánlásait komolyabban vesszük.

Fontos, hogy egy ajánlásnál - legyen annak tárgya személy, cég, vagy szolgáltatás - mindig jelöljük meg, hogy van-e valamilyen érdekeltségünk az ajánlásban. (Nem baj, ha van, csak tegyük nyilvánossá ezt a belső körben.)

Mindez persze akkor működik majd, ha elegen leszünk. Érzésem szerint kb. 1000 aktív tag kell ahhoz, hogy érzékelhető haszonnal használhassunk a Referenciaszolgálatnak ezt a kölcsönös ajánlásos szolgáltatását. Hogy ez mikor történik meg? Passz. :)

Rajtunk múlik.

*Napló bejegyzés a Referenciaszolgálatban, amelynek tesztelése jelenleg folyik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://munkanaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr41380530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása